Peste 11.500 petarde confiscate de polițiști în bazarul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Peste 11.500 petarde confiscate de polițiști în bazarul Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 13 decembrie 2017   •   Fara comentarii

 

Ieri, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase Suceava  au  efectuat  un control în Centrul Comercial Bazar din municipiul Suceava pe linia respectării legii privind operaţiunile cu articole pirotehnice, ocazie cu care l-au identificat pe un bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava, care oferea spre vânzare 9.314 bucăţi de petarde şi 23 de baterii tip artificii, în greutate totală  de aproximativ 100 kg, fără autorizație și fără să deține documente.

Totodată, polițiștii au identificat ascunse alte 2.192 bucăţi de petarde şi 7 baterii  tip artificii.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, respectiv 11.506 bucăţi  de petarde şi 30 de baterii  de artificii, în valoare de circa 5.000 lei, a fost ridicată  în vederea continuării cercetărilor.

S-a  întocmit  dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice precum şi persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, după caz.

Persoanele fizice nu au dreptul sa deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice, sub sancţiunea răspunderii penale dacă nu fac dovada calităţii de artificier sau pirotehnician  autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, cu excepţia articolelor  pirotehnice din categoria 1 si P1 , ce pot fi deţinute si utilizate de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 13 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 13, 2017 @ 1:30 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string AoI33A to the field below: