Controale la Dorna Lactate Vatra Dornei şi Albalact Câmpulung Moldovenesc, după alerta cu bacteria Salmonella în lapte praf - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Controale la Dorna Lactate Vatra Dornei şi Albalact Câmpulung Moldovenesc, după alerta cu bacteria Salmonella în lapte praf

De    •   Publicat acum 2 ani, 13 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Două unităţi de prelucrare a laptelui din judeţul Suceava, Dorna Lactate  Vatra Dornei şi Albalact  Câmpulung Moldovenesc, ce fac parte din grupul francez  Lactalis,  vor fi verificate de inspectorii sanitari, după ce a apărut alerta cu existenţa bacteriei Salmonella Enterica în unele formule de lapte praf pentru bebeluşi produse în fabricile acestei companii, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Sebastian Jureschi.

El a spus, conform Agerpres, că ”telefonic am luat legătura luni cu ambele fabrici şi mi-au spus că la Dorna nu există deloc lapte praf, iar la Cîmpulung Albalact doar ambalează lapte praf provenit din Germania, Polonia şi Irlanda, nicidecum din Franţa, care vine cu toate buletinele de analiză necesare produsului şi ei doar îl ambalează”.

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, Florin Sădean, a spus că, până în prezent, nu s-a primit nicio notificare, dar Ministerului Sănătăţii s-a autosesizat şi a dispus verificări la fabricile de prelucrare a laptelui din grupul Lactalis.

Totodată, el a spus că este exclusă posibilitatea ca aceste produse să poată fi oferite spre comercializare în farmacii şi supermarketuri şi, de aceea, inspectorii sanitari suceveni vor face verificări în acest sens.

România nu se află pe lista de distribuţie a produselor alimentare cu destinaţie nutriţională specială (lapte praf formulă pentru bebeluşi), contaminate cu Salmonella Enterica, a informat ieri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 13 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 13, 2017 @ 8:56 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3TVi3s to the field below: