Flutur și Stan continuă hârâiala pe tema șoselei de centură a municipiului Suceava

 

Departamentul de comunicare PSD Suceava a emis, ieri, evident cu acordul președintelui Ioan Stan, un comunicat referitor la situația șoselei de centură a municipiului Suceava, neterminată în totalitate după 9 ani de la debutul lucrărilor.

După ce reamintește că instituția responsabilă de execuția lucrării este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, PSD arată că  în octombrie a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție, iar pentru anul 2018, pentru finalizarea acestei lucrări, au fost alocați 75 milioane lei.

Lucrările au început în 2008 și trebuiau finalizate în 2012 de un guvern și un Consiliu Județean PDL, responsabilii finalizării acestei lucrări ( Gheorghe Flutur și guvernul PDL ) au modificat proiectul inițial și noul traseu ( decis nefiresc printr-o zonă afectată de alunecări ) a generat costuri suplimentare, astfel că valoarea proiectului a crescut nejustificat cu 62 %”.

Anterior, Flutur declarase că “banii alocați pentru terminarea lucrărilor la ruta ocolitoare sunt insuficienți, în proiectul de buget pe 2018 este prevăzută o sumă nesemnificativă în dreptul acestui important obiectiv de investiții”.

Investițiile la varianta ocolitoare a Sucevei se târâie sub guvernarea PSD – ALDE la fel cum s-a întâmplat și sub cea PDL.

Drumul cu două benzi a costat până acum peste 85 milioane euro, fiind circulabil doar pe porțiunea Pătrăuți – Șcheia.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string czO1pA to the field below: