Camionetă plină cu țigări de contrabandă incendiată intenționat pentru a zădărnici ancheta polițiștilor de frontieră, la Frătăuții Noi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Camionetă plină cu țigări de contrabandă incendiată intenționat pentru a zădărnici ancheta polițiștilor de frontieră, la Frătăuții Noi

De    •   Publicat acum 10 luni, 7 decembrie 2017   •   Fara comentarii

*după stingerea flăcărilor, au mai rămas intacte 3.000 de pachete de țigări

*autorul a fost arestat preventiv

 

În seara de 5 decembrie polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul S.P.F.Vicovu de Sus, au observat o cărare făcută din mai multe urme de paşi, dinspre graniţă până la un imobil din Frătăuții Noi.

Ajunşi la imobilul respectiv, polițiștii de frontieră au văzut în curtea acestuia o autoutilitară, în remorca căreia erau mai multe colete cu țigări.

Proprietarul imobilului, Ștefan B., 36 ani, nu a permis accesul polițiștilor de frontieră în curtea locuinței.

Mai mult, în scopul distrugerii probelor care fac obiectul infracțiunii de contrabandă, acesta a incendiat intenționat țigările și camioneta, fiind ajutat în activitatea infracțională de vecinul său Adrian B., 31 ani.

În baza mandatelor obținute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră au efectuat percheziţii la imobilele celor două persoane, ocazie cu care în autoutilitara respectivă a fost descoperit un număr însemnat de pachete de țigări distruse și încendiate, de proveniență ucraineană.

Autoutilitara și țigările rămase au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor, rezultând cantitatea de 3.179 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 37.200 lei.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în autoutilitară s-au aflat iniţial aproximativ 20.000 de pachete cu țigări, majoritatea dintre ele fiind distruse în urma incendiului.

Față de cele două persoane se efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, obstrucționarea justiției și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, verificările fiind continuate de sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării masurilor legale ce se impun.

Față de Ștefan B., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuți a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

         

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 7 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 7, 2017 @ 4:56 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PYbofN to the field below: