Agresorul polițistului SAS Suceava și doi complici, arestați preventiv pentru 30 de zile - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Agresorul polițistului SAS Suceava și doi complici, arestați preventiv pentru 30 de zile

De    •   Publicat acum 12 luni, 7 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Alexandru Huțuleac, Andrei Lungoci și Răzvan Percec, pentru ultraj, constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

Pe 5 decembrie, Huțuleac, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală, urmărind să împiedice efectuarea percheziției domiciliare în locuința sa, a lovit cu o sabie, în zona cranio-cerebrală, precum și în zona brațului stâng, lucrătorul de poliție Dan Sfichi din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale – I.P.J. Suceava, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu.

Lovitura aplicată a fost de natură a-i pune în primejdie viața lui Sfichi, putând fi necesare 100 – 110 zile de îngrijiri medicale.

În cauză s-a reținut că Huțuleac împreună cu Percec, după data de 13.08.2016, deși se aflau în continuare sub supraveghere judiciară într-un alt dosar penal, s-au reunit și în cursul lunii octombrie 2016 au inițiat un nou grup infracțional organizat specializat în comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în care l-au cooptat pe Lungoci.

Din februarie 2017 au cooptat și altă persoană, cointeresând alte diverse persoane să adere la acest grup ori să-l sprijine, pentru ca prin intermediul acestora să vândă cantitățile de substanțe interzise către consumatori, astfel ca activitățile lor infracționale să nu poată fi depistate, iar în cazul în care acești intermediari nu înțelegeau să se supună ordinelor date de ei, îi supuneau la grave agresiuni fizice.

În perioada 18  — 28.05.2017, la indicațiile lui Percec și Huțuleac, una dintre persoanele vătămate a fost ținută cu forța într-un apartament din municipiul Iași, fiindu-i aplicate lovituri cu pumnii și picioarele în față și abdomen, care au fost de natură a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligându-o astfel să vândă în continuare pentru ei pliculețe cu substanțe interzise către consumatorii care-l abordau pe telefoanele ce i-au fost puse la dispoziție în acest scop.

Pe 5.12.2017 procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au efectuat 8 percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost găsite și ridicate un autoturism, 8 telefoane mobile, un cântar electronic, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substanțe suspecte a avea efect psihoactiv, precum și înscrisuri utile cauzei.

Inculpații au fost prezentați Tribunalului Suceava, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și al jandarmilor.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 7 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 7, 2017 @ 1:13 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string smkfc5 to the field below: