Accidentul din Călimani : Salvamont va organiza vineri o nouă acțiune de căutare a celei de-a treia victime - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Accidentul din Călimani : Salvamont va organiza vineri o nouă acțiune de căutare a celei de-a treia victime

De    •   Publicat acum 1 an, 6 decembrie 2017   •   Fara comentarii

*în zonă se mențin condiții de producere a avalanșelor

 

 

A doua acțiune de căutare a celei de-a treia victime ( Liviu Pandelea ) a avalanșei  din Munții Călimani, din 1 decembrie, se va desfășura vineri – 8 decembrie, dacă vremea o va permite,  au anunțat reprezentanții Salvamont, la întâlnirea desfășurată ieri la Primăria Vatra Dornei.

La întâlnire au mai  participat prefectul Mirela Adomnicăi, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență general de brigadă Ion Burlui, șeful Inspectoratului de Jandarmi lt. col. Mihai Lungu, șeful Serviciului Salvamont din CJ Voicu Raia, directorul Salvamont Vatra Dornei  Petru Ariciuc, directorul Direcției  Silvice Sorin Ciobanu și comandantul Batalionului 17 Vânători de Munte Vatra Dornei lt. col. Iuliu-Ilie Arsene.

Potrivit Salvamont Vatra Dornei, conform procedurii, cea de-a doua acțiune de căutare va fi coordonată de Raia, va avea loc doar în  condiții meteo favorabile și numai după verificarea stratului de zăpadă din zonă, întrucât sunt 50 – 60 % șanse  de producere a unei alte avalanșe.

Va fi o acțiune  de nivel național, cu participarea a 60 de salvamontiști din toată țara, organizați pe serii de căutare și a jandarmilor.

ISU va acorda suport pe tot parcursul acțiunii și va avea un reprezentant în zonă  cu care se va ține legătura permanent pentru stabilirea detaliilor de căutare. 

Se vor folosi câini specializați pentru avalanșă, autoșenilate din dotarea ISU, kituri adecvate.

În avalanșa produsă pe 1 decembrie în Călimani a murit Nathy Josse ( 30 ani ), iar un al treilea alpinist, Lucian Drăgan, a fost salvat.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 6 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 6, 2017 @ 6:12 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CDG7fc to the field below: