Salonul Domino 2017 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Salonul Domino 2017

De    •   Publicat acum 2 ani, 5 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Marţi, 5 decembrie a.c., a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică al grupului artistic independent „Domino”. Adunând sub titulatura „Salonul Domino 2017” lucrări ale unor artişti vizuali de marcă ai peisajului bucovinean – şi spun asta privind nivelul artistic al autorilor, dar şi din perspectiva faptului că însuşi peisajul bucovinean a făcut obiectul majorităţii lucrărilor – expoziţia s-a dorit a fi un corolar al activităţii grupului, pictura în plein air fiind principalul deziderat al autorilor, o provocare căruia i-au păstrat cu fidelitate specificul.

 

 

Gazda, Muzeul de Istorie Suceava este un susţinător fervent al artei vizuale, al mişcării artistice din Bucovina, oferind, iată, spaţiul din sala „Cafeteria” grupului Domino, directorul instituţiei aducând, în deschiderea vernisajului, alese consideraţiuni artiştilor prezenţi în expoziţie.

 

 

Tiberiu Cosovan, în calitate de expozant, dar şi de jurnalist (cronicar al activităţii culturale bucovinene) a detaliat criteriile ce au stat la baza creării grupului şi a specificat obiectivele, nu lipsite de romantism, dincolo de scopul lucrativ. În calitate de fondator, alături de Iosif Csukat şi Iulian Dziubinski, Tiberiu Cosovan a militat permanent pentru extinderea grupului încercând să formeze un pol dedicat muncii artistice, plasticieni din toată zona Bucovinei, tocmai pentru a include în portofoliu imagini de pe întreg cuprinsul judeţului Suceava.

 

 

Dezbaterea imagistică privind lucrările expuse i-a revenit poetului şi artisului vizual Konstantyn Ungureanu Box care a trecut în revistă, în stilul caracteristic, aspectele privind fineţea de execuţie a lucrărilor, stilul abordat, coroborat cu identitatea plastică a fiecărui expozant. Deşi sunt crâmpeie ce par din universuri separate, lucrările expuse în „Salonul Domino 2017” formează un întreg, respectând identitatea fiecărui autor, asemenea unei galaxii ce înglobează mai multe sisteme solare. Radu Bercea, Tiberiu Cosovan, Iosif Csukat, Mircea Dăneasa, Iulian Dziubinski, Toader Ignătescu, Gheorghe Ropciuc, Anghel Vasile Siminiuc şi Konstantyn Ungureanu Box, sunt stelele ce strălucesc în sala „Cafeteria”, la Muzeul de Istorie din Suceava sub Galaxia Domino, iar publicul, pasager prin constelaţii, poate oricând să se „înfrupte” din roadele acestei expoziţii. Va pleca cu siguranţă cu ceva acasă!


GABRIEL TODICĂ

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 5 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 5, 2017 @ 10:48 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0tAmgR to the field below: