Controale pentru depistarea șoferilor băuți - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Controale pentru depistarea șoferilor băuți

De    •   Publicat acum 2 ani, 3 decembrie 2017   •   Fara comentarii

În ultima zi din luna noiembrie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniţi de polițiști de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, atestați pe linie rutieră, au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Suceava pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere cauzate de conducătorii auto care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

În doar câteva ore, în partea a doua a zilei au fost controlate 387 autovehicule, poliţiştii au constatat în flagrant 10 infracţiuni, din care 6 alcoolemii. Au fost aplicate 114  sancţiuni contravenționale, în valoare de 55.605 lei.

De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au exemplificat cu trei cazuri în șoferi băuți s-au urcat la volan și au condus pe drumurile publice.

Primul caz s-a petrecut la ora 19.50, când o patrulă din cadrul Poliției orașului Liteni, a oprit pentru control pe DJ 208C, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Cel de-al doilea caz este cel al unui bărbat de 56 de ani din Berchișești, oprit pe un drum din localitate la ora 20.15, de un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului.  Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Cel de-al treilea caz s-a petrecut la ora 20.50, când o patrulă din cadrul Poliției orașului Frasin  a oprit pentru control pe DN 17 din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 29 de ani, din comuna Stulpicani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

 

 


SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 3 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 3, 2017 @ 2:30 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 55eQls to the field below: