VIDEO /   Mii de suceveni la ceremonia militară de Ziua Națională: “Mai mult ca oricând, trebuie să luptăm pentru unitate, pentru unire, pentru independență, pentru suveranitate” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

VIDEO /   Mii de suceveni la ceremonia militară de Ziua Națională: “Mai mult ca oricând, trebuie să luptăm pentru unitate, pentru unire, pentru independență, pentru suveranitate”

De    •   Publicat acum 11 luni, 1 decembrie 2017   •   Fara comentarii

*imnul a fost interpretat de solistul George Finiș

 

 

 

 

Aproximativ 4.000 de suceveni au participat, azi, la manifestările prilejuite de Ziua Națională, în zona Palatului Administrativ.

La ora 13,00 prefectul Mirela Adomnicăi a primit onorul și a salutat drapelele de luptă, după care solistul George Finiș a cântat imnul național.

 

 

 

Un sobor de preoți a oficiat obișnuita slujbă, printre ei numărându-se și unul care în fiecare an vine la eveniment cu drapelul.

 

 

Luările de cuvânt au fost concise.  În ordine, prefectul Mirela Adomnicăi a citit mesajul premierului Mihai Tudose, după care a completat  “sentimentul național, dorința de unitate și patriotismul ne-au determinat să venim astăzi, aici, să sărbătorim Ziua Națională. 

Îmi exprim speranța că aceste sentimente ne vor însoți în fiecare zi de acum încolo”,  președintele CJ Gheorghe Flutur a punctat că  “e mare lucru să fii contemporan cu centenarul, acest lucru se întâmplă o dată în viață.

Vocea noastră trebuie să se audă, români suntem cei de aici, dar și cei de peste hotare, din Cernăuți, din Basarabia, de pe Valea Timocului, din diaspora, trebuie să ne gândim și să facem mai mult pentru ei și pentru dvs.

Demnitatea și mândria trebuie să le avem tot timpul în suflet”.

 

 

 

Primarul Ion Lungu a spus  “cred că azi, mai mult ca oricând, noi, românii, trebuie să luptăm pentru unitate, pentru unire, pentru independență, pentru suveranitatea țării.

Astăzi, mai mult decât oricând, aceste lucruri depind de fiecare dintre noi, să fim toleranți, să lucrăm cu pace și cu armonie”.

 

 

 

 

Oficialitățile și celelalte structuri au depus jerbe de flori la monumentul Bucovina Înaripată din apropiere.

 

A urmat ceremonia militară de defilare a trupelor și tehnicii, la care au luat parte batalionul 335 Artilerie Alexandru cel Bun Botoșani, Colegiul Militar Stefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Jandarmi, Scoala Militară de Sub­ofițeri Jandarmi Petru Rareș Fălti­ceni și Direcția de Informații Suceava.

 

 

Tehnica desemnată de fiecare structură a fost apoi prezentată într-o expoziție amplasată  în fața Palatului Administrativ.

 

După-amiaza a continuat cu un spectacol de muzică populară pe esplanada Casei Culturii, iar seara cu defilarea cu torţe şi cântece ostăşeşti a cadrelor ISU Suceava.

 

DAN PASCARU / RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 1 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 1, 2017 @ 5:37 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zjD9gU to the field below: