Trei salvamontiști suceveni au fost surprinși de o avalanșă în Munții Călimani. Ei încercau să arboreze tricolorul în cinstea Zilei Naționale - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Trei salvamontiști suceveni au fost surprinși de o avalanșă în Munții Călimani. Ei încercau să arboreze tricolorul în cinstea Zilei Naționale

De    •   Publicat acum 1 an, 1 decembrie 2017   •   Fara comentarii

 

UPDATE: O a doua persoană, o femeie, a fost găsită în jurul orei 20.30, în stare de inconștiență. După efectuarea manevrelor de resuscitare, care au durat aproximativ o oră, a fost declarat decesul. Continuă căutările pentru găsirea celei de-a treia persoane.

 

UPDATE: În jurul orei 19.30, una dintre persoane ( un bărbat) a fost găsită în viață, este conștientă și cooperantă. Salvatorii au de parcurs 3 kilometri până la ambulanța SMURD.
Continuă căutările pentru celelalte două persoane, un bărbat și o femeie.
Încă 13 persoane au plecat pentru a ajuta la căutări- este vorba despre 8 pompieri  și 5 lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei.

 

Trei membri ai Salvamont Vatra Dornei au fost surprinși de o avalanșă în Munții Călimani, în zona Gura Haitii, în timp ce încercau să arboreze tricolorul pe vârful muntelui.

Cei trei sunt blocați sub nămeți și doar unul singur a reușit să contacteze autoritățile. Acesta a spus că nu știe unde sunt cei doi colegii săi și nici unde se află el, fiind înconjurat de nămeți de zăpadă.

S-au format mai multe echipaje de căutare din salvamontiști, care încearcă să dea de urma celor trei salvamontiști. Echipele mixte de salvare sunt alcătuite din 38 de pompieri, 9 jandarmi, 14 salvamontiști și doi angajați ai Rezervației Călimani. În total, în teren sunt 9 autospeciale, o autoșenilată, o ambulanță SMURD, un cuplu chinotehnic și mai multe autoturisme de teren. De asemenea, au fost dislocate alte două autoșenilate – cea de la ISU Suceava și de la Subunitatea Vicovu de Sus.

 

 

 


SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 1 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 1, 2017 @ 9:39 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wDQFvy to the field below: