Coman îl acționează în instanță pe fostul proprietar al construcției de lângă Casa Culturii Fălticeni, care l-a acuzat de luare de mită, și pe ZdpN pentru că a prezentat cazul - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Coman îl acționează în instanță pe fostul proprietar al construcției de lângă Casa Culturii Fălticeni, care l-a acuzat de luare de mită, și pe ZdpN pentru că a prezentat cazul

De    •   Publicat acum 2 ani, 29 noiembrie 2017   •   1 comentariu

*nu este real că aș fi pretins sau primit foloase necuvenite”, spune edilul șef

*la finalul ședinței CL, Grigore Pop a spus că “dl primar mi-a cerut 1.000 euro, am dat banii în camera aia de acolo”, iar, ulterior, într-un interviu ZdpN, că “500 euro i-am dat și urma ca 500 de euro să-i dau după ce mă legalizează – certificat, autorizație de construire

 

 

 

 

Primarul municipului Fălticeni Cătălin Coman a adresat, azi,  ZdpN  un drept la replică pe care îl publicăm integral, cu topica originală, intervenția noastră în text fiind doar pentru aplicarea diacriticelor.

 

 

Articolele publicate în data de 27.11.2017 respectiv 28.11.2017  pe site-ul „Ziarul de pe Net ” Falticeni,  sub titlurile :

 Primarul Coman, acuzat de luare de mită de fostul proprietar al construcției de lângă Casa de Cultură Fălticeni: “Domnul primar mi-a cerut 1.000 euro, am dat banii”

„Un fălticenean susține că i-a dat șpagă primarului Cătălin Coman” conţin informaţii tendentioase  și nereale cu privire la activitatea pe  care eu  o desfășor în calitate de Primar al Municipiul Falticeni.

Potrivit art. 5 din Codul Deontologic al ziaristului,  Adoptat de Clubul român de Presă:  Ziaristul va da publicității punctele de vedere ale tuturor părtilor implicate în cazul unor păreri divergente.

Pe de alta parte art. 30 din Constituția României la punctul  (6) spune că : Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

În virtutea dreptului la replică, vă transmit mai jos punctul meu de vedere cu privire la acest subiect, precum şi solicitarea de a-l publica, pentru a rectifica informaţiile calomnioase preluate și  prezentate de dumneavoastră.

Eu, Coman Gheorghe Cătălin, primar al Municipiului Fălticeni, dezmint informaţia publicată pe site-ul „Ziarul de pe Net”, conform căreia eu aș fi încasat de la numitul Grigore Pop vreo sumă de bani, sub pretextul de a-l favoriza în vreun fel. Menționez faptul că funcția  mea în cadrul Primăriei Fălticeni a fost și este exercitată cu respectarea dispozițiilor legale și întodeauna în sprijinul cetățeanului. Nu este real că aș fi recurs la o astfel de metodă, că aș fi pretins sau primit foloase necuvenite. Pentru cei care nu cunosc situația, arăt că numitul Grigore Pop a fost sancționat contravențional de către Primaria Municipiului Fălticeni, motivat de faptul că a efectuat ilegal lucrări de extindere la imobilul de lângă Casa de Cultură Fălticeni, iar cu acea ocazie s-a dispus și demolarea acestora.

Întrucât Grigore Pop nu a înțeles să respecte de bună voie măsurile dispuse, a fost necesară demararea procedurilor legale împotriva acestuia.  Înțeleg nemulțumirea cetățeanului Grigore Pop care a ajuns în stadiul de demolare parțială a construcției, însă acest lucru s-a întâmplat pentru că și-a asumat riscul de a demara lucrări fără să fie intrat în legalitate în prealabil. Modalitatea lui de exteriorizare a fost una subiectivă, exagerată și transpusă într-un întreg scenariu lipsit de orice suport probatoriu. Față de cele expuse mai sus urmează sa promovez acțiune în instanță pentru ca toți implicați în acțiunea de denigrare a persoanei mele să răspundă pentru afirmațiile făcute, preluate și prezentate în spațiul public.

Încercare de a crea o gravă confuzie a lucrurilormă calomniază nu doar pe mine ci și pe întreaga instituție a Primăriei Municipiului Fălticeni.

Prin lansarea acestor ştiri neadevărate, site-ul „Ziarul de pe Net” a dezinformat opinia publică, iar pe cale de consecință, întrucât drepturile sau interesele mele  legitime au fost lezate,  mă văd nevoit să recurg la aceasta procedură.

 

 

 

 

ZdpN  a publicat 3 articole referitoare la acest subiect, pe care le puteți citi aici :

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/11/26/primaria-falticeni-vrea-sa-puna-buldozerul-pe-o-constructie-neautorizata-de-langa-casa-de-cultura-fostul-proprietar-spune-ca-este-tinta-unei-razbunari/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/11/27/primarul-coman-acuzat-de-luare-de-mita-de-fostul-proprietar-al-constructiei-de-langa-casa-de-cultura-falticeni-domnul-primar-mi-cerut-1-000-euro-dat-banii/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/11/28/video-un-falticenean-sustine-ca-dat-spaga-primarului-catalin-coman-luat-banii-si-mi-zis-du-te-si-te-apuca-fara-nicio-problema/

 

 

Intenția noastră nu a fost de a comenta declarațiile lui Grigore Pop, asupra veridicității cărora, evident, nu ne putem pronunța, ci de a prezenta evenimente care îl au în centrul atenției pe primarul ales al Fălticeniului.

ZdpN  nu a vizat niciun moment denigrarea primarului Coman, așa încât vom prezenta și pe viitor amănunte despre acest caz, în concordanță cu deciziile instituțiilor abilitate de lege.

 

 

 

 

 


SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 29 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 29, 2017 @ 6:11 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. TIC spune:

  NU TE LASA,ARATA CA ESTI PRIMAR CINSTIT,CASTIGI BANI SI RIDICI CARTIER DE VILE LANGA LIVIU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SqRaC0 to the field below: