Pimen de Ziua Bucovinei: “Sunt două state mafiote, eu nu știu să mint, nu știu să fur !” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Pimen de Ziua Bucovinei: “Sunt două state mafiote, eu nu știu să mint, nu știu să fur !”

De    •   Publicat acum 2 ani, 28 noiembrie 2017   •   2 comentarii

*cam nesigur, Flutur a replicat “trebuie luciditate și înțelepciune”

 

Azi, înainte de ședința festivă a Consiliului Județean Suceava cu prilejul Zilei Bucovinei, maica stareță a Mănăstirii Voroneţ, stavrofora Irina Pântescu, a primit Ordinul Naţional  Pentru Merit  în grad de Ofiţer.

Prezent la eveniment, Pimen – arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a ținut un speech în care a început cu istoria Voronețului, a continuat cu conducerea austriacă în Bucovina și a terminat cu cele 166.000 de hectare de păduri pe care biserica le revendică fără succes, dar și cu noțiunea de  stat paralel,  la modă acum.

“Un străin respectă proprietatea unui popor, a unei biserici, ceea ce nu este astăzi și mai ales la bucovineni.   Cum să spui tu că niciodată Fondul  (Bisericesc Ortodox Român din Bucovina – n.r.)  nu a fost proprietar ?”  a spus Pimen pe ton ridicat, adăugând că “e dureros, dar oricum mai sunt oameni neștiuți de noi, oameni buni în Bucovina.

Se zice două state paralele, nu, două state mafiote, cum sunt unii sunt și ceilalți, asta-i realitatea!

Ce-am în gușă, am și-n căpușă, eu nu știu să mint, nu știu să fur!

Eu spun adevărul, nu pot să fiu nepăsător față de aceste valori de patrimoniu, dar avem nevoie de cele necesare, bani și, mai ales, materiale”.

Șeful CJ Gheorghe Flutur a ascultat răbdător discursul lui Pimen, chiar dacă nu i-a picat bine în zi de sărbătoare, spunând la final  “discuții zbuciumate am avut și acum 100 de ani, le avem și astăzi pe anumite teme importante, trebuie să le acceptăm și să le găsim rezolvare, luciditate, înțelepciune și rezolvare”.

 

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 28 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 28, 2017 @ 6:47 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , , , ,

2 comentarii

 1. Lucio spune:

  Eu nu stiu cate state sunt dar CORUPTIA este ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA!!!!!!

 2. Luca Mario spune:

  Inalt Prea Sfintia Voastra.rugamintea mea este sa nu va mai lasati influentati de ,,intelectualii”de la USV deoarece in anumite cazuri nu au un comportament tocmai crestin sau eventual e de fatada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TBVR3p to the field below: