VIDEO Impozite mai mari pentru persoanele juridice din Fălticeni. Consilierii PSD s-au opus amendamentelor de micșorare a dărilor pentru persoane fizice și juridice propuse de liberali - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

VIDEO Impozite mai mari pentru persoanele juridice din Fălticeni. Consilierii PSD s-au opus amendamentelor de micșorare a dărilor pentru persoane fizice și juridice propuse de liberali

De    •   Publicat acum 3 ani, 27 noiembrie 2017   •   Fara comentarii

*taxele și impozitele locale din municipiul Fălticeni pentru anul 2018 bat celelalte municipii din județ și vor fi calculate, la fel ca anul trecut, la cotele maxime propuse de Codul Fiscal
*opoziția reclamă faptul că impozitul pentru clădirile aflate în proprietatea persoanelor juridice s-a majorat de la 5 % la 7,5 %, ceea ce reprezintă o diferență foarte mare
*cota pentru afișaj reclamă și publicitate este mai mare decât nivelul maxim prevăzut de Codul Fiscal: la Făltieni este 4 % față de 1-3 % cât prevede CF

 

Primarul PSD de Fălticeni Cătălin Coman păstrează cotele maxime pentru plata impozitelor și taxelor locale, deși în ședința de azi a consilierilor locali au existat amendamente de diminuare.

În prezent, fălticenenii achită valori maxime de impozitare, mai exact cotă de 0,1 % pentru clădirile rezidențiale și clădirile anexă aparținând persoanelor fizice, 1,3 % pentru clădirile nerezidențiale ale persoanelor fizice și 1,3 % pentru persoane juridice, clădiri nerezidențiale.

“M-aș bucur ca anul viitor, când mă voi duce la casierie, să mai rămân cu ceva bani în buzunar față de anul acesta. Domnul primar spunea că nu au crescut taxele , eu vreau să vă spun că, de exemplu, la art.9, din proiectul de hotărâre, cota impozitului pe clădiri la persoane juridice era de 5 %, iar acum este 7,5 %. Prea multe taxe nu se pot mări, au ajuns la limita maximă din lege”, a spus consilierul PNL Dinu Dan Fodor.

Acesta a propus mai multe amendamente pentru micșorarea cotelor atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice până la limita minimă: impozitul pentru clădiri rezidențiale și clădiri anexe la persoane fizice – de la 0,1% la 0,08 %, impozitul pentru clădiri nerezidențiale la persoane fizice de la 1,3% la 0,2%, impozitul pentru clădirile nerezidențiale ale persoanelor juridice – la 0,08%, impozitul pentru clădirile nerezidențiale la persoane juridice – de la 1,3% la 0,2%.

Relaxat, Coman a cerut supunea la vot a amendamentelor, conștient că majoritatea PSD va vota așa cum dictează el, lucru care, de altfel, s-a întâmplat.

În concluzie, persoanele fizice și juridice din Fălticeni vor continua să plătească, și în 2018, taxe la cote de impozitare maximale.

*Taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate, mai mare decât în Codul Fiscal

 

Consilierul Dan Fodor a sesizat o anomalie în proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale: taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate este 4%, mai mare cu 1 procent față de prevederile Codului Fiscal – între 1 și 3% maxim.

Răspunsul șefei Serviciului Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Fălticeni, Marinela Gontariu, a fost unul concludent și arată modul în care administrația Coman privește contribuabilul: “Taxa de afișaj așa este, între 1 și 3 %, noi am pus 4 % și anul trecut (!!!) pentru că conform art. 489 putem mări până la 50 la %”. Deci, dacă se poate jupui pielea cu totul și este legal, de ce nu?

Pe ce s-au dus banii rezultați în anul 2017 din majorarea aberantă a impozitelor și taxelor locale vă vom prezenta într-o ediție viitoare.

 


SERGIU JIPA 

VIDEO: MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 27 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 27, 2017 @ 11:05 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nc9j3r to the field below: