Primarii PSD din Boroaia, Cornu Luncii și Dumbrăveni, supărați pe autorități că nu sancționează mitingurile anti-Dragnea și anti-Guvern  - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Primarii PSD din Boroaia, Cornu Luncii și Dumbrăveni, supărați pe autorități că nu sancționează mitingurile anti-Dragnea și anti-Guvern 

De    •   Publicat acum 2 ani, 25 noiembrie 2017   •   1 comentariu

*social-democrații vor să organizeze mitinguri de susținere a guvernării PSD/ALDE

 

 

Supărare mare la ședința Comitetului executiv județean al PSD de ieri, de la Suceva, unde au participat primarii și președinții organizațiilor locale, membrii Biroului Permanent județean, consilierii județeni PSD și vice prim-ministru Paul Stănescu- ministrul Dezvoltării regionale, Marius Nica –  ministrul Fondurilor europene și Adrian Gâdea – secretar de stat, coordonatorul implementării PNDL.

“În prima parte a întâlnirii dl. senator Ioan Stan a prezentat analizele efectuate în cadrul Comitetului executiv național ce s-a desfășurat săptamâna trecută la Băile Herculane, jud. Caraș Severin. Aceste analize au fost finalizate prin adoptare unei rezoluții (expusă celor de față de senatorul Virginel Iordache) în care, pe de o parte, s-a evidențiat gradul de implementare a programului de guvernare în primele 10 luni, subliniindu-se cele 100 de măsuri importante realizate până acum “, se arată în comunicatul de presă al PSD Suceava.

 

Referirile la acțiunile statul paralel nu puteau lipsi din ședința social-democraților, doar că aceștia s-au ferit să folosească direct sintagma lui Liviu Dragnea, mulțumindu-se cu referiri indirecte: “Participanții la Comitetul executiv național, în urma analizei situației tensionate din spațiul public, au constatat existența unor vulnerabilități ale statului de drept generate de existența unor încercări ilegitime a unor persoane și instituții de a prelua controlul asupra puterii politice alese democratic, încercări de stopare a programului de guvernare și de discreditare a liderilor politici PSD-ALDE. Toate acestea pe fondul unei lipse totale de reacție a președintelui României.”

Potrivit aceluiași comunicat de presă, toți cei prezenți la Suceava și-au asumat și au adoptat rezoluția de la Băile Herculane, iar prin vocea unor primari extrem de apropiați de șeful PSD Suceava, Ioan Stan, Vasile Berariu de la Boroaia, Gheorghe Fron din Cornul Luncii și Ioan Pavăl de la Dumbrăveni și-au exprimat indignarea fața de mitingurile nefundamentate susținute de partide politice (PNL-PDL) care au dus țara într-o gravă criză economică în 2010, sau de ONG-uri care nu urmăresc interesele românilor și ale României solicitând instituțiilor de resort să ia atitudine și să aplice legea în cazul acestor adunări neautorizate.
Cei trei primari au cerut mai multă fermitate din partea parlamentarilor majorității existente în mod legitim în adoptarea legilor care să limiteze abuzurile de orice natură ale unor instituții sau persoane. Cei care au luat cuvântul au transmis dorința celor pe care îi reprezintă de a-și exprima prin mitinguri susținerea pentru programul de guvernare și față de majoritatea votată, dar spre deosebire de acțiunile ce se petrec în prezent în stradă aceste mitinguri vor fi în cadrul decenței și legalității.

 

 

*Miniștrii au deșărtat desaga cu promisiuni și au prezentat situația reală

 

Primarii prezenți la ședință le-au adresat miniștrilor prezenți o serie de întrebări asupra unor probleme administrative, în special legate de proiectele finanțate prin PNDL.

“Dl. Ministru Paul Stanescu i-a asigurat pe cei prezenți că vor fi decontate toate facturile depuse pentru PNDL 1 și că PNDL 2 va respecta cu strictețe toate etapele stabilite, iar economiile rezultate în urma desfășurării primei etape, vor fi utilizate tot la nivelul județului pentru finațarea unor proiecte eligibile, dar care nu au fost aprobate în această etapă (decizie favorizantă pentru județul Suceava care a ocupat primul loc la alocările PNDL 2 cu nu mai puțin de 909 milioane lei). Dl Adrian Gâdea – secretar de stat a prezentat situația reală, aratând că din 253 proiecte aprobate pentru județul Suceava, pentru 224 au fost deja depuse documentațiile, (data limită fiind 30 noiembrie), iar pentru 80 deja au fost semnate contractele, restul fiind în analiză la minister (data limită 31 decembrie)”, se arată în finalul comunicatului de presă semnat de reprezentanții Departamentului de comunicare PSD.

 

 

 

 

 


SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 25 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 25, 2017 @ 1:20 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , , , ,

1 comentariu

 1. Gheorghe Bârgoanu spune:

  Mă dacă tot nu se împacă unii cu independența justiției,împarțiti țara în doua:Faceți un stat pro Psd cu reședința în județul Teleorman în care să se adune toți infractorii și un altul de oameni cinstiți.Adică um vine,nu mai avcem dreptul la opinie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nRV7vP to the field below: