Stan și revoluția fiscală PSD. El răspunde criticilor economice cu argumente politice: “Inițiativa este condamnată integral din false considerente”

Senatorul Ioan Stan, președintele PSD Suceava, a emis azi un comunicat pentru  a clarifica aspecte legate de eronata înțelegere a demersurilor guvernamentale în transpunerea în fapt a programului de guvernare adoptat de Parlament”.

În afară de întârzirea cu care face acest lucru, el omite aspectele criticate de economiști, sindicaliști și administratorii de firme care au lansat critici vehemente la adresa gândirii economice a guvernului PSD – ALDE.

Stan se referă la situația cumpărătorilor de mașini poluanteLas la o parte faptul că acele achiziții nu erau, de cele mai multe ori, înmatriculate în România, privând astfel bugetul de stat de sumele pe care cumpărătorii onești le achitau.

Am fost pur și simplu invadați de autoturisme demne de muzeu, înmatriculate în Bulgaria ori în alte părți, dar, repet, nu în România.

Numai în perioada 1.01 – 1.09.2017 au intrat în țară cu 80 % mai multe mașini decât în aceeași perioadă a anului trecut.

La un așa volum de achiziții, calitatea aerului este net pusă în pericol de motoarele poluante și perclitarea sănătății noastre primează în logica oricui este de bună credință”.

Stan răspunde și criticilor PNL referitoare la trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Inițiativa este condamnată integral din false considerente de suplimentare a birocrației și de mărire a sarcinii fiscale.

Se eludează, cu bună știință reducerea cotelor cumulate ale contribuțiilor sociale obligatorii de la 39,25 % la 37,25 % și reducerea numărului acestora de la 9 la 3, scăderea impozitului pe venit  de la 16 la 10 %, majorarea nivelului venitului lunar brut în funcție de care se acordă deducerea personală, revizuirea modului de impozitare al IMM-urilor care relizează venituri de la 500.000 la 1.000.000 euro și care plăteau până acum 16%, la 1% pe veniturile realizate.

Foarte important și deasemeni nebăgat în seamă, O.G. transpune în legislația românească prevederile Directivei 2016/1164 a UE pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaționale”, susține Stan, fără a continua, evident, cu prezentarea altor efecte economice negative.

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string eeD9wr to the field below: