Sancțiuni de aproape 100.000 lei pentru nereguli cu material lemnos - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sancțiuni de aproape 100.000 lei pentru nereguli cu material lemnos

De    •   Publicat acum 11 luni, 14 noiembrie 2017   •   Fara comentarii

În perioada 7 -12 noiembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere şi sprijiniți de lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi au desfăşurat, zilnic, acțiuni privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Au fost executate 69 controale la unităţi economice şi în fondul forestier şi au fost verificate 210  mijloace de transport.

Au fost constatate 17  infracțiuni şi s-au aplicat 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 76.148 lei.

În cadrul acţiunii au fost confiscate / indisponibilizaţi  204.485 m.c. material lemnos, în valoare de 22.179 lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială din Voitinel s-a constatat că nu deține în depozit cantitatea de 39,72 m.c. lemn rotund rășinoase, iar în calitate de utilizator al programului informatic pe linie de silvicultură, a raportat în mod eronat sortimentele de material lemnos.

S-a dispus confiscarea valorică a 39,72 m.c. lemn rășinoase, în valoare de 6.400 lei și aplicarea a 3 sancțiuni contravenționale de 13.000 lei.

O societate comercială din Vatra Moldoviței a primit și depozitat cantitățile de 133,91 m.c. lemn de foc rășinoase și 7,81 m.c. lemn de foc paltin fără documente legale de proveniență, iar în calitate de deținător de depozit de materiale lemnoase, nu a împrejmuit spațiile destinate depozitării temporare a lemnului.

În cauză s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 141,72 m.c. lemn de foc rășinoase și paltin, în valoare totală de 11.564 lei și amendarea cu 10.000 lei.

 

 


SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 14 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 14, 2017 @ 1:38 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string iApnLA to the field below: