Mihalescul rescrie istoria recentă: “Zeci de muncitori și-au pierdut viața în revolta de la Brașov” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Mihalescul rescrie istoria recentă: “Zeci de muncitori și-au pierdut viața în revolta de la Brașov”

De    •   Publicat acum 11 luni, 14 noiembrie 2017   •   Fara comentarii

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a difuzat, azi, un comunicat în care readuce aminte de protestul anticomunist de la Brașov, din noiembrie 1987.

El punctează că revolta împotriva regimului comunist al lui Ceaușescu  “a pornit nu de la intelectuali şi elite, ca în alte state din Europa, ci de la oamenii simpli, de la muncitorii fabricilor braşovene, exasperaţi de viaţa grea şi de lipsurile acute din viaţa lor şi a copiilor lor”.

După ce reamintește lozincile strigate atunci, Mihalescul afirmă că  “zeci de muncitori şi-au pierdut viaţa în această revoltă, sute au fost anchetaţi şi torturaţi şi zeci au fost răniţi sau persecutaţi”, deși istoricii nu au adus dovezi clare asupra unor persoane decedate în legătură directă cu revolta din Brașov.

La finalul comunicatului, deputatul PNL face o serie de comparații comunism/democrație :  “Nu putem să spunem cu toată încrederea că muncitorul român, care lucrează în economia de piaţă şi trăieşte în democraţie, este mult mai prosper decât muncitorul de la fabrica din Braşov, din anul 1987.

Mare parte a populaţiei României continuă să se confrunte cu neajunsurile cotidiene şi prea mulţi copii români merg seara la culcare cu stomacul gol !

Atunci nu se găsea pâine!

Astăzi, pâinea se găseşte, însă lucrătorul român face eforturi importante ca să o cumpere şi să o ducă acasă, căci, în puterea sa de cumpărare atârnă tot mai greu.

Şcolile arată la fel, spitalele sunt aceleaşi, iar şoselele sunt doar pe alocuri cosmetizate.

Dacă atunci apă caldă nu era deloc, astăzi facturile dau fiori reci tuturor celor care îndrăznesc să dea drumul caloriferului sau robinetului de apă caldă”.

 

 

 

 


TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 14 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 14, 2017 @ 1:37 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string cVo3iX to the field below: