Acțiune de prevenire a furturilor în autobuzele din municipiul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Acțiune de prevenire a furturilor în autobuzele din municipiul Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 8 noiembrie 2017   •   Fara comentarii

Ieri, între orele 10.00 – 14.00 poliţiştii suceveni au organizat cea mai amplă acţiune de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare din acest an.

La acţiune au participat 25 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, fiind cooptaţi şi poliţişti din cadrul Poliţiei Rădăuţi, Poliţiei Fălticeni şi Poliţiei Salcea.

În total 25 de poliţişti au format 6 echipe care au urcat în toate mijloacele de transport în comun care asigură transportul public pe toate liniile în municipiul Suceava.

Timp de 4 ore, poliţiştii au desfăşurat acţiuni de responsabilizare şi informare pe linia prevenirii furturilor din genţi şi buzunare în  autobuze.

În interiorul autobuzelor au fost lipite afişe cu recomandări preventive, iar călătorilor le-au fost înmânate pliante şi flyere cu informaţii utile pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare, dar şi pentru prevenirea furturilor din locuinţe.

„Spre plăcuta surpriză, cetăţenii, în special persoanele vârstnice au fost cei care au aprofundat discuţiile şi au solicitat informaţii suplimentare cu privire la modul de abordare al unor situaţii de risc victimal.

Poliţiştii au avut timp pentru fiecare, iar prezenţa şi activitatea acestora a fost bine primită de către toţi beneficiarii  se menționează într-un comunicat IJP.

De asemenea, s-a constatat că în momentul în care fac cumpărături în hypermarket-uri mulţi cetăţeni depozitează borsete sau genţi în coşurile sau cărucioarele de cumpărături, sporind riscul unui furt.

În acest context poliţiştii au discutat cu cetăţenii, au prezentat modurile de operare şi au promovat recomandările preventive.

ZdpN  prezintă recomandările polițiștilor :

–         nu purtati portofelul in buzunarul din spate al pantalonilor

–         nu purtati bani sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile si cel mai des vizitate de catre hoti

–         pastrati portofelul si banii in buzunarul interior si asigurati-l cu nasturi sau fermoar un buzunar bine asigurat – descurajeaza hotii

–         daca transportati o suma importanta de bani, evitati locurile aglomerate si rugati o persoana de incredere sa va insoteasca

–         mare atentie la persoanele pe care le vedeti des in preajma dvs. in piata si magazine

–         tineti geanta in fata, protejand-o cu mana

–         acordati o mai mare atentie posetei decat plaselor de cumparaturi

–         daca stati la o coada priviti cu atentie celelalte persoane; daca simtiti ca asupra dumneavoastra se face pressing la coada in magazine sau ca cineva s-a instalat in fata dva. si v-a acoperit vederea, verificati imediat geanta si locul unde tineti portofelul

–         mare atentie la femeile care se inghesuie numai la raioanele unde este aglomeratie si rar cer sa examineze un lucru

–         urmariti cu atentie persoanele care transporta ca din intamplare obiecte de imbracaminte sau plase goale pe mana; un hot se foloseste de astfel de obiecte cand opereaza ca sa-si ascunda mana de privirile straine

–         in spatii aglomerate (piete, gari, magazine) fiti mai vigilenti ca de obicei

–         cand va aflati intr-un mijloc de transport in comun si va simtiti inconjurat, schimbati-va imediat locul

–         aveti grija la folosirea cardurilor; exista riscul sa fiti urmarit si sa va fie sustrasa suma de bani

–         retineti cat mai multe amanunte care ar putea conduce la identificarea si prinderea autorilor de catre politisti

–         nu ezitati sa luati atitudine atunci cand sunteti martorul unei infractiuni

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 8 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 8, 2017 @ 11:43 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9qpBQn to the field below: