Flutur cere Guvernului 27 milioane lei pentru gaura neagră a județului, proiectul “Utilități și mediu la standarde europene” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Flutur cere Guvernului 27 milioane lei pentru gaura neagră a județului, proiectul “Utilități și mediu la standarde europene”

De    •   Publicat acum 11 luni, 5 noiembrie 2017   •   Fara comentarii

*Primăriile Vatra Dornei și Siret au conturile blocate din cauza neachitării ratelor

 

Primarii liberali Adrian Popoiu (Siret) și Ilie Boncheș (Vatra Dornei) l-au informat pe președintele CJ Suceava și șeful de partid Gheorghe Flutur că le-au fost blocate conturile din cauza neplății ratelor și dobânzilor la proiectul Utilități și mediu la standarde europene,  iar Flutur a expediat o adresă premierului PSD Mihai Tudose.

Flutur scrie că  “48 de unități administrativ-teritoriale  din județul Suceava se confruntă cu o problemă extrem de dificilă, care reprezintă un real pericol pentru funcționarea de zi cu zi, respectiv lipsa resurselor financiare pentru plata datoriilor contractate în vederea realizării unor obiective de investiții din cadrul Programului „Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava”, aprobat prin Hotărâre de Guvern în 2002, contractat în 2004 și garantat de Ministerul Finanțelor.

Aceste unități administrativ-teritoriale nu își pot asigura integral nici măcar capitolele secțiunii de funcționare aferente serviciilor publice strict necesare, cu atât mai puțin resursele pentru plata obligațiilor creditului.

În ultimele zile au fost blocate conturile pentru două din acestea  (municipiul Vatra Dornei și orașul Siret), fiind iminente și alte blocări de conturi.

Necesarul de finanțare cu care vă rugăm să ne sprijiniți la rectificarea bugetară este de 27.541.663 lei”.

Creditul în valoare de 86,3 milioane euro a fost luat în 2002 de la  Deutsche Bank  (ulterior Erste Bank) pentru modernizarea centralelor termice și extinderea rețelelor de gaze naturale în 61 de localități, fiind garantat de Ministerul Finanțelor.

În urmă cu 2 ani, la o întâlnire pe aceeași temă cu primarii, președintele de atunci al CJ, Cătălin Nechifor ( PSD ) spunea că  “până la capăt, în 2030, vom ajunge să plătim de vreo 4 ori cât am împrumutat.

În acest proiect e ca și atunci când te însori, la un moment dat se spune  La bine și la rău până când moartea ne va despărți,  așa e și aici.

Mă întrebați de ce la Poiana Stampei, Broșteni, Arbore, Vicov, Cacica, Dorna  nu avem gaz…  Pentru că așa s-a hotărât atunci !

Știți cum e, în viață și în administrație iei și activ și pasiv și trebuie să găsești soluții…

Va trebui să facem acea formulă prin care Ministerul Finanțelor să preia acest proiect ca datorie publică și să degrevăm povara financiară”.

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 5 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 5, 2017 @ 10:24 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string yQDRaj to the field below: