Reprezentanții școlilor de șoferi din Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți au reclamat, la Prefectură, mutarea probei de traseu la Suceava : "Afectare negativă, în plan financiar și social, a cursanților, instructorilor, școlilor și familiilor" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Reprezentanții școlilor de șoferi din Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți au reclamat, la Prefectură, mutarea probei de traseu la Suceava : “Afectare negativă, în plan financiar și social, a cursanților, instructorilor, școlilor și familiilor”

De    •   Publicat acum 3 ani, 1 noiembrie 2017   •   1 comentariu

Azi, reprezentanții școlilor de șoferi din Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung și Rădăuți au avut o întrevedere cu subprefectul Silvia Boliacu, care exercită atribuțiile prefectului Mirela Adomnicăi, aflată în concediu de odihnă, pe tema mutării în municipiul reședință a probei practice de traseu pentru obținerea permisului de conductor auto  și desființarea punctelor de examen din cele 4 orașe.

La întâlnire a participat și șeful Serviciului Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise Auto, Radu Obreja.

Potrivit unui proiect de ordin al prefectului Adomnicăi, examinarea la proba practică de traseu a candidaților care solicită obținerea permisului de conducere se va efectua numai în municipiul reședință de județ, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Candidații care la această dată sunt deja programați în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului  de conducere în cele 4 orașe vor fi anunțați, de către conducerile școlilor de conducători auto, cu privire la  locația unde se va desfășura aceasta,  la data la care sunt programați.

Reprezentanții școlilor pentru conducători auto au înaintat Prefecturii câte un memoriu, în care atrag atenția asupra efectelor modificării anunțate, fiind vorba de afectarea negativă, în plan financiar și social, a cursanților, instructorilor, școlilor și familiilor”.

Șefii școlilor de șoferi din cele 4 localități spun că  există mai multe impedimente în urma modificării centrului de examinare :  cheltuieli mai mari pentru un consum mai mare  de carburanți,  pentru deplasările la Suceava în vederea instruirii și prezentării la examen, absențe de la orele de curs ale cursanților care frecventează cursurile liceale, învoiri de la serviciu ale cursanților care lucrează.

La acestea se adaugă aglomerarea zilnică a municipiului Suceava prin prezența unui număr de circa 300 de autovehicule ale școlilor de șoferi din județ.

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 1 noiembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 1, 2017 @ 8:55 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Oare Consiliul Concurenței ce decizie va lua dacă, odată dispoziția prefectului emisă, va fi sesizat în privința discriminării școlilor auto din județ față de cele din reședința de județ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Iq9ycX to the field below: