Flutur nu dorește mutarea gunoaielor de pe actualele depozite temporare la Moara: “Vom cere la Ministerul Mediului să fie închise acolo unde sunt” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Flutur nu dorește mutarea gunoaielor de pe actualele depozite temporare la Moara: “Vom cere la Ministerul Mediului să fie închise acolo unde sunt”

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 octombrie 2017   •   Fara comentarii

*în privința depozitului de la Pojorâta, el spune că “unele ONG –uri ne cer tot felul de documente, ca să oprească depozitul ecologic, dar luptăm pentru acest proiect să-l finalizăm”.

 

Șeful CJ Suceava Gheorghe Flutur se pronunță pentru închiderea depozitelor temporare de deșeuri pe actualele amplasamente, astfel încât gunoaiele să nu fie purtate spre viitoarele depozite ecologice de la Moara și Pojorâta.

În ședința de luni a legislativului județean, el a precizat că “77 % din gunoi va merge la Moara și 23 % la Pojorâta. 

Și la Pojorâta nu merg hârtie, sticlă și celelate, toate vin că Moara, că este stație de sortare.

Cine intră acum să scoată gunoiul în putrefacție și să-l ducă la Moara ? 

Sunt peste 400.000 de tone de gunoi, îmi umple o treime din groapa de la Moara. 

Vom merge la Ministerul Mediului să le spunem închideți-le acolo unde sunt, sper să dăm drumul cât mai repede la celelalte”.

În această perioadă, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava reautorizează firmele care administrează depozitele temporare din județ.

CITESTE

Șeful APM Suceava : “Primăriile nu dispun de fonduri pentru închiderea depozitelor de gunoi”

 

 

Flutur a mai precizat, ieri, că  “mă rog la Dumnezeu să meargă mai repede deliberările ca să avem măcar Moara gata. 

Noi vom începe, alături de primării, acțiunea de conștientizare și educare a populației pentru colectare selectivă, care nu-i ușoară deloc…”

Referindu-se la depozitul Pojorâta, el a adăugat că “suntem astăzi într-o campanie a unor ONG –uri care ne cer tot felul de documente, poate undeva s-a greșit, ca să oprească depozitul ecologic de pe Mestecăniș, că-i o problemă grea de peisaj acolo.

Eu sper să se închidă astea, deși sunt case de avocatură care ne cer fel de fel de date, să ne dea în judecată, mergem, luptăm pentru acest proiect să-l finalizăm”.

 

 

                   


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 octombrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 31, 2017 @ 9:36 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QOeao8 to the field below: