Primarul din Mălini, Petru Nistor, implicat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. DNA l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Primarul din Mălini, Petru Nistor, implicat într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. DNA l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

De    •   Publicat acum 3 ani, 26 octombrie 2017   •   2 comentarii

*prejudiciul produs în acest caz este estimat de procurori la 6.289.304,3 lei

*în dosar sunt implicați Vasile Popescu, președintele Asociației Agricole Mălini- Stânișoara, afaceristul Ilie Bîzu și contabilul Primăriei comunei Mălini Ioan Ilișescu, toți fiind plasați sub control judiciar

 

 

 

 

Primarul comunei Mălini, Petru Nistor, a intrat în vizorul procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, care îl cercetează pentru implicarea într-un dosar de fraudare a fondurilor europene.

Potrivit DNA Suceava, Petru Nistor a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile fiind suspectat de complicitate la infractiunea de folosire sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, acțiuni în urma cărora a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

Aceeași soartă împărtășesc alte trei persoane: Vasile Popescu, președintele Asociației Agricole Mălini-Stânișoarapentru săvârșirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, fals în declarații și spălare a banilor; Ilie Bîzu, administrator al unei societăţi comerciale, acuzat de săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor; Ioan Ilişescu, de profesie contabil, casier în cadrul Primăriei comunei Mălini, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor.

Vasile Popescu a depus la diferite intervale de timp înscrisuri false în baza cărora a obținut ilegal – pentru campaniile 2008-2016 ajutoare financiare pe suprafață, în cuantum de 6.289.304,3 lei.

Petru Nistor, în calitate de primar al comunei Mălini, în cursul anului 2008, a inițiat și încheiat fără aprobarea prin HCL, fără efectuarea unei proceduri transparente de licitație și în stare vădită de conflict de interese, contractul de arendare cu nr. 2579/30.04.2008 și a semnat în fals contractului de arendare având dată anterioară, înlesnind, cu intenție calificată prin scop, obținerea pentru campaniile 2008-2013 de către Asociația Agricolă Mălini-Stânișoara, prin reprezentantul său legal, Vasile Popescu, a sumelor de bani cu titlu de subvenție pe pășune iar la data de 14.03.2013 a întocmit sub nr. 2162 expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea concesionării prin licitație publică a pășunilor comunale din proprietatea privată a comunei Mălini, a eludat dispozițiile legale și a organizat o licitație trucată, cu un alt obiect decât cel adoptat de Consiliul Local și a încheiat în stare vădită de conflict de interese, contractul de concesiune cu nr. 3797/28.05.2013 înlesnind, cu intenție calificată prin scop, obținerea pentru campaniile 2014-2017 de către Asociația Agricolă Mălini-Stânișoara, prin reprezentantul său legal, Popescu Vasile, a sumelor de bani cu titlu de subvenție pe pășune.

După încasarea banilor cu titlu de subvenţii, în vederea ascunderii sau disimulării originii ilicite a sumelor de bani obținute cu titlu de subvenție de Asociația Agricolă Mălini Stânișoara, prin utilizarea de facturi fiscale fictive, prin intermediul instituțiilor bancare inculpații au procedat la transferul din contul Asociației agricole Mălini Stânișoara a disponibilităților bănești în cuantum de 1.267.954,06 lei, către societăți comerciale cu comportament specific de firme fantomă, administrate de omul de afaceri Ilie Bîzu, urmate de ridicarea acestor sume de bani în numerar și restituirea acestora către adevărații beneficiari. Ioan Ilieşescu, în calitate de casier în cadrul Primăriei comunei Mălini a întocmit documentele financiar contabile necesare transferurilor de bani cunoscând scopul infracţional urmărit de ceilalţi inculpaţi.

 

 

 

 


SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursa foto: Ziarul Evenimentul

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 26 octombrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 26, 2017 @ 7:35 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

2 comentarii

 1. Andrei spune:

  Sperãm sã fie pedepsiti aceste persoane care si-au insusit bani si bunuri din proprietatea statului.

  • Andrei spune:

   Hotii mereu umblã în gaşcã…
   Vasile Popescu alias Croitorasul cel de nimik sau Muk cel Mic este un idiot care prin gradul de rudenie cu Georgeta Nistor si-a bãtut joc de toti bãtrânii comunei furând banii din subventii!!!
   Rusine banditilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 79h8SE to the field below: