Prefectura Suceava ademenește ONG –urile la parteneriate guvernamentale, răspunsul este marcat de scepticism - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Prefectura Suceava ademenește ONG –urile la parteneriate guvernamentale, răspunsul este marcat de scepticism

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 octombrie 2017   •   Fara comentarii

Prefectul PSD al județului Suceava Mirela Adomnicăi s-a întâlnit, azi, cu reprezentanți ai unor ONG-uri, pentru discuții referitoare la înscrierea în Comitetul Național de Coordonare a Implementării Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România.

La întâlnire au fost reprezentate 19 ONG-uri din județ, printre  care Salvați Copiii, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, AREAS, Fundația Ana, Asociația Juventus, Fundația pentru Tineret Suceava, Centrul Diecezan Caritas – CIT, Fundația O nouă viață Siret, Asociația Euroactiv, Fundația Sfinții Ierarhi Leontie și Teodosie Rădăuți.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, reprezentanții ONG-urilor și-au prezentat activitatea, proiectele mai importante și problemele pe care le întâmpină, cea mai acută fiind lipsa unui spațiu adecvat în care să funcționeze.

Referitor la înscrierea în comitet, președintele filialei Salvați Copiii, Camelia Iordache, a precizat că organizația națională și-a depus deja candidatura pentru acest comitet : “Putem fi parteneri ai Guvernului, ai administrațiilor locale în activitățile pe care le desfășoară”,  în timp ce președintele Institutului pentru Parteneriat Social Bucovina, Vasile Gafiuc a fost de părere că  “suntem câteva organizații care chiar am îmbunătățit considerabil starea comunității”.

Președintele Juventus, Cornel Grosaru ( fost consilier local PSD ) a precizat că ONG-urile sucevene, în general, sunt dornice să se implice în viața publică, dar s-a arătat sceptic că o organizație de la nivelul județului ar putea avea reprezentare la nivelul Guvernului.

La finalul întrevederii, Adomnicăi a precizat că ONG-urile sucevene ar trebui să colaboreze mai bine și a propus o întâlnire lunară cu organizațiile neguvernamentale din județul Suceava, la Prefectură sau cu   prilejul unor activități desfășurate de acestea. 

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Prefectura Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 octombrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 19, 2017 @ 3:19 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1BWAPs to the field below: