Lungu dezminte uciderea câinilor comunitari din adăpostul din Suceava: “Eu știu că situația e relativ bună, sunt discuții de orgolii, de interese” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Lungu dezminte uciderea câinilor comunitari din adăpostul din Suceava: “Eu știu că situația e relativ bună, sunt discuții de orgolii, de interese”

De    •   Publicat acum 3 ani, 13 octombrie 2017   •   Fara comentarii

Zvonurile referitoare la uciderea câinilor comunitari din adăpostul municipal Suceava ( strada Energeticianului ) sunt combătute de primarul Ion Lungu, care a declarat că  “eu știu că situația e relativ bună, acolo sunt documente oficiale, hai să nu mergem pe zvonuri.

Față de alți ani stăm mai bine, dar mă deranjează că sunt câteodată discuții inutile, de orgolii, de interese, nu mai sunt cum erau odată, dar încă mai sunt”.

În schimb, Lungu a reclamat cazurile de aducere a câinilor din localitățile limitrofe :  “Ni se aduc câini în oraș, știu cazuri concrete, li-e milă la oameni să-i ducă în altă parte…”

Luna trecută, consilierii locali au votat contractul pe 2 ani cu  asociația  Pro Animals Tina  ( președinte Raulf Trautman ) de menținere a maxim 500 de câini în padocuri.

Printre obiectivele colaborării se numără eutanasierea câinilor cu boli incurabile, promovarea adopțiilor interne și externe ( în cel de-al doilea caz, minim 400 câini / an în Germania ), asigurarea hranei, sterilizarea și vaccinarea antirabică a câinilor și interzicerea eliberării câinilor din adăpost.

Pro Animals Tina  are o colaborare mai veche cu Primăria Suceava, municipalitatea având obligația, în noul contract, de a asigura cheltuielile cu utilitățile, paza și salubrizarea adăpostului, buget pentru 6.000 kg. hrană uscată / lună și 12.000 lei lunar pentru materiale sanitare.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 13 octombrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 13, 2017 @ 1:48 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string JKe3BH to the field below: