Managerul Spitalului Județean Suceava după vizita în Germania: “Cu dotarea tehnică și umană nu suntem prea departe, dar organizatoric avem de recuperat” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Managerul Spitalului Județean Suceava după vizita în Germania: “Cu dotarea tehnică și umană nu suntem prea departe, dar organizatoric avem de recuperat”

De    •   Publicat acum 3 ani, 11 octombrie 2017   •   Fara comentarii

*Vasile Râmbu s-a referit și la vizitele aparținătorilor: “Programul este la ei fără restricții, dar nu am văzut pe nimeni, probabil sunt mai discreți…”

 

Recenta vizită la spitale din Ausburg și Duisburg ( Germania ) a produs plăcute experiențe managerului Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu.

El a fost inclus în delegația Consiliului Județean, alături de medicii Anatoli Buzdugan ( neurochirurgie ), Ana Miron ( epileptologie ) și Dragoș Vicoveanu ( specialist aparatură / tehnică medicală )

Azi, într-o conferință de presă, Râmbu și-a expus părerile în urma acestui periplu, spunând despre vizita la spitalul din Duisburg că  “din punct de vedere al dotării tehnice și umane, nu suntem prea departe, pe alocuri avem aparatură peste ei, dar din punct de vedere al organizării avem de recuperat, însă nu foarte mult”.

În ceea ce privește activitatea la o unitate de terapie intensivă germană, Râmbu a spus că  “este impresionant, incomparabil cu noi, spațiul tehnic este foarte larg și foarte bine organizat.

Noi nu avem cum, așa au fost prevăzute spațiile la timpul respectiv”.

O deplasare la un spital de copii și tinereti din Augsburg l-a impresionat la fel de mult pe managerul Spitalului Județean Suceava :  “Este organizat mult peste ceea ce gândim noi ca viitor spital de copii, abordează și latura socială, educativă”.

Râmbu a făcut, de asemenea, o paralelă între vizitele aparținătorilor la Spitalul Județean Suceava și la spitalul din Duisburg :  “Programul este la ei fără restricții, dar nu am văzut niciun aparținător, probabil sunt mai discreți, lasă bolnavii în seama spitalului în toate problemele. 

Noi, datorită spiritului nostru latin, suntem extrem de grijulii, venim la bolnavi cu toată familia să-i susținem”.

Râmbu a mai adăugat că vor fi schimburi de experiență pentru medicii suceveni, primul vizat fiind dr. Buzdugan, la Spitalul Județean Suceava urmând să vină medici germani,  “iar noi nu vom avea niciun fel de emoții privind logistica, stăm cu fruntea sus”.

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 11 octombrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 11, 2017 @ 7:02 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Eo6Sn0 to the field below: