Mihail Neamțu la Suceava: “Eu aș fi imaginat un scenariu de ocupare a Bucovinei de Nord când Rusia a ocupat Crimeea” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Mihail Neamțu la Suceava: “Eu aș fi imaginat un scenariu de ocupare a Bucovinei de Nord când Rusia a ocupat Crimeea”

De    •   Publicat acum 9 luni, 7 octombrie 2017   •   1 comentariu

*filosoful liberal este de părere că “ambasadorul Klemm nu este reprezentantul intereselor Americii profunde în România, ne trebuie un ambasador creștin al Americii la București”

*el a susținut, referindu-se la zidul dintre SUA și Mexic, că “zidurile sunt, aproape întotdeauna, un simbol al civilizației”

  

Aproximativ 60 de persoane  (printre care și liberalii Dumitru Mihalescul și Orest Onofrei) au fost prezente, azi, în aula Liceului  Filadelfia  Suceava, la lansarea cărţii  Fenomenul Trump şi America profundă  a filosofului Mihail Neamțu.

Fondator al Partidului Noua Românie în 2012, trecut apoi la PNL, el a început cu un lung expozeu pe teme religioase, cu trimiteri dese la scripturi, după care a abordat subiectul Marii Unirii.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, Neamțu (39 ani) a răspuns la întrebări,  ZdpN  prezentând o parte din afirmațiile acestuia.

Despre Donald Trump:  “A deranjat niște înțelegeri între anumite clanuri din SUA, și la ei sunt clanuri, ca și la noi, dar dacă s-ar fi bătut cu Barack Obama  ( la alegerile de anul trecut, pe care le-a câștigat în fața lui Hillary Clinton – n.r. )  nu știu dacă ar fi câștigat.  Trump nu este perfect, câteodată cred că e un pic lăudăros și ușor grandoman”.

 

Despre clasa politică românească:  “Ar fi trebuit să avem oameni în guvernele Cioloș și Tudose care să negocieze la sânge interesele noastre ? Da ! Avem asemenea lideri, asemenea patrioți ? Nu !”

 

Despre zidul de la frontiera SUA – Mexic:  “Cred că o să existe un zid, propunerea va trebui să treacă prin Congres.  Imaginați-vă rackeți din Ucraina care ar aduce la Suceava heroină, apoi ar distribui-o în școli.   Nu ar trebui luate măsuri ? Zidurile sunt, aproape întotdeauna, un simbol al civilizației.  Ne trebuie, între națiuni, granițe și intrări și ieșiri.  Trump vrea să protejeze familiile americane de această teribilă invazie a drogurilor din America Latină”.

 

Despre posibile ziduri la frontierele României: “N-ar trebuie să apară astfel de ziduri.  Nordul trebuie recucerit, eu aș fi imaginat un scenariu de ocupare a Bucovinei de Nord în contextul în care s-a întâmplat ce s-a întâmplat în Crimeea.  Dacă Europa spune că e OK pentru Putin să ocupe Crimeea pentru că a fost întotdeauna a lor, OK, eu de ce nu ?  De ce a fost OK pentru o putere ca Germania să se recompună în 1990 și pentru mine nu e OK ?  Noi nu avem o armată care să știe să facă asta, nu avem lideri militari care să fie pregătiți și nici lideri politici care să gândească în sensul ăsta”.

 

Despre criza din Coreea de Nord: “Cred că, la un moment dat, Trump o să se enerveze, omul ăla  (președintele Kim Jong-un – n.r.)  distruge milioane de vieți.  De ce mai există această catastrofă socială în Coreea de Nord e o întrebare…”

 

Despre ambasadorul american Hans Klemm  :   “Eu cred că prioritatea numărul unu este schimbarea actualului ambasador în România. Ambasadorul Klemm nu este, cu adevărat, reprezentantul intereselor Americii profunde în România, mintea lui e preocupată de propagandă.  Ne trebuie un ambasador creștin al Americii la București.  Probabil că e nevoie și de un alt ambasador la Washington, poate că dl. Maior totuși nu este cel mai bun pentru a avansa agenda României”.

 

Despre relațiile țărilor est-europene cu SUA: “România, Polonia și țările baltice vor fi aliații SUA, vor fi de partea luptei pentru libertate.  Ungaria mie nu-mi place din perspectiva lui Viktor Orban și de relația cu Rusia, dictată de filosofia revizionistă a Rusiei”.

 

Despre o posibilă candidatură a lui Neamțu la prezindențiale:  “Nu știu, trebuie să rezolv problema teologică, mediul penticostal.  Sincer să fiu, puterea executivă m-ar interesa mai mult, pentru că acolo sunt banii, cine va administra suma această uriașă de bani ?”

 

Despre Klaus Iohannis:  “Sincer, se sacrifică cam puțin pentru țară.  Eu vreau un președinte care să muncească și în weekend.  Aș vrea să fie mai prezent.  Eu sunt membru PNL, dar fără funcție, i-aș spune  domnule președinte, nu primiți de la mine sprijinul dacă nu îmi dați garanția că veți susține, la europarlamentare, 3 – 4 voci creștine la Bruxelles”.

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 7 octombrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 7, 2017 @ 7:20 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Mare e grădina penticostalului Neamțu! Dacă ar fi după el, Zidul Berlinului ar fi fost un simbol al civilizației!
  Dacă între mine și liberalul (!) Mihail Neamțu ar fi un zid, și liberalul (!) Mihail Neamțu, asistat de liberalii (!) Mihalescul și Onofrei, și-ar scoate-o ca să se pișe, atunci, da, zidul ar fi civilizator, ar despărți bunul-simț de nesimțire!

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com