Polițistul fălticenean Cristinel Miron, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență. Fostul șef de la Ordine Publică trebuie să plătească 150 de lei pentru foloase necuvenite – 4 kg de pește și o sticlă de votcă

 

*fostul polițist a cerut să îi fie schimbată încadrarea juridică din trafic de influență în infracțiunea de înșelăciune, dar magistrații nu au fost de acord

 

 

Tribunalul Suceava l-a condamnat în primă instanță pe fostul șef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, Cristinel Vasile Miron, la trei ani de închisoare cu suspendare și o perioadă de încercare de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. De asemenea, el trebuie să presteze timp de 100 de zile o muncă neremunerată în folosul comunităţii, cadrul unităţii administrativ teritoriale Municipiul Fălticeni jud. Suceava sau DGASPC Suceava – Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni – Casa de tip Familial Dalia, programul de executare al acestei activităţi va fi stabilit de către Serviciul de Probaţiune Suceava.
Instanța a mai dispus confiscarea specială a sumei de 150 lei de la inculpatul Miron Cristinel Vasile, contravaloarea foloaselor necuvenite – 4 kg caracatiță și o sticlă de votcă Finlandia. De asemenea, îl obligă pe polițistul Miron la plata sumei de 2200 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1500 lei aferentă fazei de urmărire penală, iar suma de 700 lei aferentă fazei de judecată. Tribunalul Suceava i-a respins solicitarea formulată prin avocatul său prin care dorea schimbarea încadrării juridice din trafic de influență în înșelăciune.
Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a pretins și primit suma de 500 de euro și foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava și că îi va determina să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2.000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistențele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranșe.

 

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Un comentariu la „Polițistul fălticenean Cristinel Miron, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență. Fostul șef de la Ordine Publică trebuie să plătească 150 de lei pentru foloase necuvenite – 4 kg de pește și o sticlă de votcă

  • 5 octombrie 2017 la 15:36
    Permalink

    L-au prins, i-au dat cu suspendare, dar nimeni nu spune daca mai activeaza sau nu mai activeaza in sistem.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string lbYIff to the field below: