Amenzi usturătoare pentru părinții elevilor care au încercat să bată o fată în poarta Colegiului "Mihai Băcescu" din Fălticeni  - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Amenzi usturătoare pentru părinții elevilor care au încercat să bată o fată în poarta Colegiului “Mihai Băcescu” din Fălticeni 

De    •   Publicat acum 10 luni, 21 septembrie 2017   •   3 comentarii

*Claudia Suseanu, directorul Colegiului Mihai Băcescu: “Agenții de pază au gestionat corect situația”

*Gabriel Matei, directorul Colegiului Vasile Lovinescu: “Copiii vor fi sancționați conform regulamentului, în primul rând prin scăderea notei la purtare”

 

 

 

Incidentul petrecut în poarta Colegiului  Mihai Băcescu Fălticeni, când o elevă de clasa a X – a  a fost agresată verbal de un grup de elevi de la  Vasile Lovinescu,  s-a lăsat cu sancțiuni.   

 

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/09/19/eleva-de-la-colegiul-mihai-bacescu-din-falticeni-la-un-pas-sa-fie-rupta-in-bataie-de-o-gasca-de-zece-tineri-chiar-in-poarta-scolii/

 

 

În dorința de a prezenta cazul cât mai exact,  ZdpN  a luat legătura cu Claudia Suseanu – directorul Colegiului Mihai Băcescu,  solicitându-i punctul de vedere.

Ea ne-a declarat că  “nu vrem să se ajungă la așa ceva, dar când copiii se deplasează de la o instituție la alta sunt greu de monitorizat.

Noi încercăm să facem acțiuni la clase pentru a preveni violențele.

Trebuie conlucrare între profesori, părinți, organe de control, mass-media, toate la un loc trebuie să contribuie la stoparea fenomenului.

Agenții noștri de pază au gestionat corect situația, pentru a evita contactul fizic, dar nici cel verbal nu este în regulă”.

Agentul de pază care a intervenit în aplanarea scandalului ne-a spus că  “eu aplanez, eu am chemat părinții, nu mă bat cu copiii.

S-a început de la Agricol  ( Vasile Lovinescu – n.r. )  în ziua aceea, s-au încălzit la Agricol, după aceea au venit aici…

Eu îmi fac treaba !

Intuiția, norocul, a venit atunci și un profesor de la Agricol.

Ei se urmăresc, ei sunt copiii, veniți mulți de la navetă, nu știu care-i treaba cu orașul, abia au început școala…”

 

 

 

Referitor la acest subiect, la solicitarea noastră, Gabriel Matei – directorul Colegiului  Vasile Lovinescu  a spus că  “este o anchetă a Poliției, eu am convocat părinții, au fost convocați și la Poliție.

Copiii vor fi sancționați conform regulamentului, în primul rând prin scăderea notei la purtare.

Părinții au primit o amendă destul de drastică.

Chiar m-am mirat, că acolo și ei au asigurată paza, dar probabil a fost o chestie de asta, de moment, de fapt, din ce-am înțeles, s-a întâmplat în afara școlii”.

Din gașca celor zece copii “înfierbântați”, patru au dat cu subsemnatul alături de părinți pentru că au încercat să o bată pe fata din clasa a X – a: de la Colegiul Vasile Lovinescu– Alexandra B., Iasmina P., Gabriel D., iar de la Colegiul Nicu Gane– Cosmina A. .

Dacă directorii celor două colegii au fost amabili în a oferi aceste declarații, nu același lucru se poate spune despre reprezentanții Inspectoratului de Poliție Suceava, de la care nu am primit nicio reacție la solicitarea furnizării de informații suplimentare.

 

 

MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 21 septembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 21, 2017 @ 9:31 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. Despre golani spune:

  Fetele nu au învățat nimic din amenzile luate de parinti si daca te uiti pe Facebook numai ele comentează si fac misto de oamenii in vârsta care scriu comentarii la articole. Tupeul lor arată că părinţii lor nu sunt in stare sa le educe. Copii cu un tupeu nesimtit. Directorii de scoli trebuie sa-i penalizezi serios.

 2. Nesimţite spune:

  Nu este tupeu, este nesimțire! Urlă mai tare să acopere faptele. S-au dus ei, vreo 10, să “vorbească” cu o fată! Și ziariștii au tupeu să scrie despre ei și ele! Care părinți? Se uită părinţii lor pe facebook să vadă ce prostii scriu sau ce fotografii au, cu țigara într-o mână și cu berea în cealaltă, la 15 ani? Nesimțite sunt fetele care s-au dus să bată o fată, indiferent ce le-a făcut, în gașcă. Profesorii lor văd ce scriu copilele astea pe facebook?

 3. Dan spune:

  Nu sunt multi dar: beau, fumeaza, urla, urineaza si vomita pe unde apuca . Unii dintre ei ne vor conduce, altii vor fi la capsuni , depinde de starea parintilor.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com