Polițist judiciar din Fălticeni cercetat penal pentru favorizarea infractorului și uz de fals. A falsificat o semnătură prin care se retrăgea o plângere într-un caz de lovire - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Polițist judiciar din Fălticeni cercetat penal pentru favorizarea infractorului și uz de fals. A falsificat o semnătură prin care se retrăgea o plângere într-un caz de lovire

De    •   Publicat acum 8 luni, 12 septembrie 2017   •   Fara comentarii

 

Ieri, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Andrei Bogdan Burțilă (31 de ani)- agent principal de poliţie la Secția Vadu Moldovei ce face parte din structurile poliţiei judiciare – pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de favorizarea făptuitorului, două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

De asemenea, a fost luată măsura controlului judiciar faţă de acesta, reţinându-se în sarcina sa faptul că, în cursul lunii mai 2017, cu ocazia întocmirii, datării şi semnării înscrisului oficial  Declaraţie de persoană vătămată  a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv că persoana vătămată din cauza penală  pe care o instrumenta s-a prezentat în faţa sa şi şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva a 3 persoane pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, determinând o altă persoană, rudă cu persoana vătămată, să semneze această declaraţie, prin imitarea semnăturii persoanei vătămate.

Procurorii precizează că înscrisul a fost depus la dosarul penal înaintat procurorului cu propunere de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile, prin fapta comisă fiind împiedicate şi îngreunate cercetările faţă de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală prealabilă.

“Pentru a-şi construi o apărare, lucrătorul de poliţie judiciară a mai falsificat un înscris  Proces verbal, pe care l-a depus la dosarul în care era vizat de cercetări”, se menționează într-un comunicat.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 8 luni, 12 septembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 12, 2017 @ 3:46 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string GPfm33 to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com