Patron de casă de amanet din Siret înșelat cu 11.400 euro.  Autorii, doi cetățeni moldoveni, au fost reținuți - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Patron de casă de amanet din Siret înșelat cu 11.400 euro.  Autorii, doi cetățeni moldoveni, au fost reținuți

De    •   Publicat acum 10 luni, 11 septembrie 2017   •   Fara comentarii

 

Săptămâna trecută, Poliția orașului Siret a fost sesizată de către un bărbat de 42 ani cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni comise la casa de amanet pe care o administrează.

Din cercetări s-a stabilit că doi bărbați s-au prezentat la casa de amanet, cu intenția de a amaneta 2 lanțuri din aur.

Administratorul unităţii a verificat bunurile prezentate și a constatat că acestea sunt din aur și au greutatea totală de aproximativ 480 de grame.

După negocierea sumei de amanetare a bunurilor, administratorul casei de amanet a plătit suma de 11.400 euro, însă nu a întocmit nici un document în acest sens.

La scurt timp după plecarea celor doi bărbaţi, administratorul casei de amanet a constatat că lanțurile pe care le-a primit nu sunt din aur și că, la efectuarea tranzacției, cele două persoane au predat alte 2 lanțuri identice cu cele verificate anterior de acesta, fiind înșelat.

De îndată au fost mobilizate efective suplimentare de poliţişti, iar în baza semnalmentelor furnizate au fost efectuate semnalări la punctele de trece a frontierei de stat.

Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, în zilele ulterioare, cei doi au încercat să înşele, prin acelaşi mod, de operare şi doi agenţi economici din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

Tot din investigaţii s-a reuşit identificarea vehiculului cu care se deplasează.

Pe 9 septembrie, în urma continuării cercetărilor, polițiștii au reușit identificarea autorilor ca fiind doi bărbați de 34 și 35 de ani, ambii cetățeni moldoveni.

În urma măsurilor operative și de cooperare întreprinse cu alte structuri de poliție, în baza mandatelor de aducere emise în cauză, cei doi au fost reţinuţi în custodia poliţiştilor şi conduşi la sediul IPJ Suceava pentru audieri.

Autoturismul cu care se deplasau a fost indisponibilizat, iar bunurile și sumele de bani identificate asupra lor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 11 septembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 11, 2017 @ 7:34 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com