1.231 de locuri la licență USV, în a doua sesiune de admitere. Noutate față de anii trecuți, programul de studii „Poliție locală” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

1.231 de locuri la licență USV, în a doua sesiune de admitere. Noutate față de anii trecuți, programul de studii „Poliție locală”

De    •   Publicat acum 10 luni, 5 septembrie 2017   •   Fara comentarii

 

Pe 6 septembrie, Universitatea  Ştefan cel Mare Suceava demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, perioada de înscriere derulându-se până pe 13 / 14 septembrie.

Pentru această sesiune, oferta programelor de licenţă ale celor 10 facultăţi cuprinde, pentru candidații din România, 279 de locuri bugetate ( din care 6 locuri pentru candidaţii de etnie rromă ) şi 952 de locuri cu taxă, la care se adaugă 5 locuri cu bursă și cu asigurarea cazării pentru românii din Ucraina și 80 de locuri, fără bursă și fără asigurarea cazării, pentru candidații din Republica Moldova.

Forma de învăţământ la distanţă beneficiază de 376 de locuri repartizate pe 9 programe de studii.

În această sesiune, oferta educațională a USV cuprinde și programul de studii de licență  Poliție locală, în cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, căruia îi sunt alocate 50 de locuri, 15 dintre ele fiind fără taxă.

Pentru studiile universitare de masterat, USV dispune încă de 26 de locuri fără taxă şi de 631 de locuri cu taxă pentru candidații români.

Candidaţii de etnie romă pot candida pe 8 locuri finanţate, iar candidații din Republica Moldova și Ucraina se pot înscrie la toate programele de studii.

Tot pe 6 septembrie va fi demarat procesul de admitere la studiile de doctorat, pentru care universitatea scoate la concurs 35 de locuri fără taxă ( 17 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 18 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă ), dintre care 2 pentru candidații de etnie rromă și 94 de locuri cu taxă.

Locurile cu bursă se vor acorda în funcţie de opţiunea candidaţilor şi în funcţie de media de admitere în cadrul Şcolii Doctorale.

Românii de pretutindeni beneficiază de 3 locuri cu bursă și 4 locuri fără bursă.

Oferta educaţională a USV mai include şi 378 locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi 1.300 de locuri alocate programelor de formare continuă.

Pentru a confirma locul locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până pe 20 septembrie.

În ceea ce privește  Poliția Locală,  noul program de studii licență al Facultății de Drept și Științe Administrative nu se suprapune peste cerințele structurilor de la facultățile militare și nu sunt necesare condiții cu privire la înălțime, probe sportive, etc., fiind solicitate doar adeverință medicală eliberată de medicul de familie și electrocardiograma.


 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 10 luni, 5 septembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 5, 2017 @ 7:53 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com