Războiul clanurilor de interlopi din Fălticeni, o mizerie băgată sub preș de polițiști și procurori: cum au dosit luni bune răfuielile în plină stradă cu pistoale artizanale, săbii și bâte - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Războiul clanurilor de interlopi din Fălticeni, o mizerie băgată sub preș de polițiști și procurori: cum au dosit luni bune răfuielile în plină stradă cu pistoale artizanale, săbii și bâte

De    •   Publicat acum 11 luni, 2 septembrie 2017   •   Fara comentarii

 • Audierea celor implicați în bătaia de pe terasa restaurantului IMPERIAL a scos la iveală conflicte care s-au întâmplat în plină zi și despre care oamenii legii din Fălticeni nu au știut sau nu au dorit să afle nimic

 

 • Șefii IPJ au aflat de la interlopi cum se urmăreau și se băteau zilnic pe străzile din oraș, cum se amenințau cu moartea și cum fumatul/furatul țigărilor de contrabandă dăunează grav sănătății

 

 

 

 

Fălticenenii știu că ceea ce s-a întâmplat pe terasa restaurantului IMPERIAL Gril&Pub, un local de altfel respectabil care a avut ghinionul să atragă și personaje din lumea interlopă, este doar vârful iceberg-ului.

 

 • Citește  AICI   despre bătaia cu săbii, scaune și sticle de pe o terasă din Fălticeni.

 

În realitate, clanurile locale de interlopi se bat de luni bune prin tot orașul și nimeni nu a mișcat un deget să le oprească. Ne veți întreba dacă acuzăm autoritățile că au asistat neputincioase la ceea ce se este de fapt o luptă pentru supremație: timp de o săptămână, reporterii ZdpN au stat de vorbă cu cetățeni, polițiști și interlopi din localitate și au aflat că oamenii legii au știut/au asistat și nu au făcut nimic, chiar au înclinat balanța către un clan aflat la putere acum. Să nu uităm influența politicului și duhna de implicare care se simte de ani buni, cu dâre grele în spațiul public.

 

 

 

 • Împușcături în plină zi și oameni care au privit muți cum se bat interlopii: Poliția Fălticeni nu a aflat nimic

 

Săptămâna trecută, miercuri (23.08.2017), cu o zi înainte să se dueleze pe o terasă dintr-un oraș neguvernat de lege ci de interlopi care se proclamă și primari și președinți (la propriu!), strada Republicii din Fălticeni a fost scena unei reglări de conturi despre care se spune că ar fi avut la bază dispariția unor țigări dosite de „niște” contrabandiști și furate de “niște” hoți conștienți că nimeni nu-i poate reclama. Întâmplarea, petrecută în jurul orelor 19.00, ne-a fost confirmată de cetățeni care au asistat înmărmuriți la o secvență ce părea ruptă din filmele cu mafioți.

 

Era o gașcă de tineri condusă de Lucian Atănăsoaie, care a venit cu mai multe mașini și le-au parcat până la Roxana(magazin de cartier n.r.). Îl căutau pe unul Ionuț Drilea care cică le-ar fi furat ceva în urmă cu un an. Așa zic băieții prin cartier, nu știu sigur că n-am fost cu el, dar ăla a lucrat la o firmă de pază. Era și șeful lor un pic mai la deal, cu o doamnă, după magazine. Sigur i-au filmat băieții că era plin de oameni. Oricum scandalul e mare și lumea știe că se fac valuri prea mari. Ăsta pe care vroiau să-l articuleze a lucrat pe la o firmă de pază și, când a văzut că sar toți pe el, a tras cu un pistol, s-a urcat într-o mașină și a fugit. Smardoii au fugit și ei, și s-a terminat treaba, oricum a fost deranj că a venit și a trecut pe acolo un șef de la poliție. Atănăsoaie era în frunte și aici. M-a luat frigul când am văzut ce fac ăștia… era plin de lume, da’ ei mare lucru n-au arătat că se tem. Ce să mai, te sperii că nu-i ușor…”, ne-a relatat un martor al incidentului.

Demn de menționat este faptul că bătaia nu a figurat pe vreun comunicat de presă al poliției sau al jandarmeriei.

 

Un membru al unei găști de interlopi din Fălticeni ne-a relatat, sub protecția anonimatului, că împușcăturile de pe strada Republicii erau o continuare a unui alt conflict petrecut cu puțin timp mai la deal: “Înainte să ajungă pe Republicii s-au bătut cu alții în centru. Au sărit să îl bată și pe Gogu (Gheorghe Nechifor, arestat că a sărit la bătaie cu sabia pe terasa IMPERIAL n.r.), dar el a fugit la mașină și a luat sabia. Când a văzut că se complică lucrurile, șeful lor, care stătea un pic mai la deal, a strigat: Gata! Să mergem unde avem treabă! Ajunge pe seara asta. Și s-a calmat treaba. De aici, Gogu a plecat și s-a ascuns la Telu Muscă și băieții l-au sunat seara și i-au spus că îi omoară dacă îi prind. De aia umblau ăștia cu săbiile, treaba e veche și de la țigări, dar și de la fete. Au fost acasă la Telu, au tras de garduri, spuneau prin oraș că i-au rupt gardurile, dar nu e adevărat. Doar au tras de garduri, n-au găsit pe nimeni acasă și au plecat. Deci nu e că s-au întâlnit la IMPERIAL și s-au bătut, treba este mai veche și cei doi cred că îi așteptau pe terasă că nu mai puteau să evite bătaia. N-ai văzut pe camere că au sărit cu săbiile cum au intrat ceilalți pe terasă? Păi dacă îți spune că te omoară, stai și aștepți? Nu, frate, dai și tu că  nu scapi de ei. Dar acolo, la IMPERIAL, este mai altfel treaba. Afara erau mai mulți, au mai venit și alții după bătaie, cu poliția de față… Îți spun, dar nu mă spui că aici intră Șeful lor la pușcărie iară și mă taie”. Nu am reușit să obținem în clar cine este Șefu de la sursă și ni s-a oferit ca indiciu faptul că este un personaj din lumea intelopă care este sprijinit puternic politic, după care a închis subiectul rapid cu fraza: Au filmări cei de la gardă cu el și cu cel care l-a lovit pe patron cu gavanosul, hai că știu că știi!

 

În afara celor relatate mai sus, confirmate de membri sau apropiați ai clanurilor de interlopi din târg, vă mai putem spune despre o serie lungă de bătăi  petrecute pe parcursul a jumătate de an în Fălticeni și despre care poliția nu spune o boabă. Despre multe dintre ele am solicitat informații la momentul în care s-au petrecut, dar au venit înapoi doar promisiunile: “Ne interesăm și revenim cu un răspuns!” Răspunsurile au venit abia acum, după jumătate de an, timp în care clanurile de interlopi și-au reglate conturile sub ochii unor oameni nevinovați.

 

 • IPJ Suceava a aflat la audieri de scandalul cu pistolul, nu de la polițiștii din Fălticeni

 

Despre incidentul care a avut loc pe strada Republicii în data de 23.08.2017, când Ionuț Drilea a folosit un pistol artizanal pentru a scăpa de așa-zișii membri ai găștii lui Blană, șefii Inspectoratului Județean de Poliție Suceava nu știau nimic și nu au fost informați de colegii lor de la Fălticeni.
Informația a ajuns la ei, spre rușinea oamenilor legii din urbea de pe Șomuz, în urma audierilor, când patru dintre cei implicați în bătai cu săbii, scaune și sticle de la Imperial (Constantin Muscă, Gheorghe Nechifor, Lucian Atănăsoaie și George Leonte), au recunoscut la audieri.

 

 

 • Citiți  AICI  despre modul în care poliția a găsit doar 4 persoane implicate, când de fapt se vede pe înregistrări că erau mult mai mulți.

 

 

Șefii IPJ Suceava sunt extrem de supărați că problemele cu găștile de interlopi au fost băgate sub preș de șefii din Poliția Fălticeni, care au prezentat situația alfel la județ.

“Nu exista zi în ultima săptămână să nu se urmărească, să nu se caute prin oraș. Scopul lor în ultima săptămână era să se elimine unii pe alții. Se ajunsese la stadiul ori eu, ori tu. Muscă și Nechifor au spus că au fost șicanați, urmăriți, amenințați cu moartea. Iar Ionuț Drilea, care a tras cu o armă neletală și nesupusă autorizării (un fel de pistol de jucărie), a spus că s-a speriat și a tras. Practic, din ceea ce spun ei, sunt două găști: cei ai lui Blană, conduși de Lucian Atănăsoaie, și cei din gașca intelopilor bătrâni, Muscă, Nechifor și Drilea, care spun că nu fac din vreun clan, ci sunt doar trei prieteni amenințați de gașca tinerilor. La Fălticeni exista o situație conflictuală care trebuia monitorizată de mai de mult și tăiată din fașă, nu ar fi trebuit să se ajungă aici. Lucrurile astea au fost ascunse, dar ele sunt de mult timp și s-au dezvoltat pe o impotență a parchetului și poliției din Fălticeni. Dacă au văzut că sunt lăsați în pace și nu li se întâmplă nimic, fac mai al dracului. Dacă nu ai oameni sau nu te descurci, ceri ajutorul de la alte structuri. Dar dacă tu zici că totul e roz, cum să se rezolve ceva? Cum să intervii dacă tu nu știi nimic și afli din ziar ?”, ne-a declarat o sursă judiciară.

Am solicitat informații purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, care însă ne-a declarat că aceste aspecte sunt cercetate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și ne-a direcționat către această instituție.

Contactată telefonic, Cristina Maria Ciornei, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, ne-a spus că nu este împuternicită să ne ofere informații de către procurorul de caz și că, fiind vorba de un dosar în cercetare, va reveni cu informații când acestea vor putea fi făcute publice.

 

 • O zi fără țigări la gang după bătaia cu săbii

 

Nu știm în ce măsură traficul de țigări de contrabandă este legat de luptele între găștile/clanurile din Fălticeni, dar sigur este legat de reacția autorităților și atenția care se acordă orașului din exterior. Vineri, pe 24.08.2017, a doua zi după bătaia cu săbii de pe terasă, vânzătorii de țigări nu au mai venit la “muncă”.

Probabil cei care îi tolerează și îi protejează le-au dat “liber” cât timp au stat televiziunile și ziariștii prin Fălticeni.

.

.

.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

VIDEO   Bătaie cu săbii pe terasa restaurantului Imperial din Fălticeni: membrii găștii lui BLANĂ s-au bătut cu doi interlopi din garda veche

 

Doi dintre protagoniștii bătăii cu săbii de la Imperial au fost reținuți: Telu Muscă și Gogu sunt acuzați de tentativă de omor

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 2 septembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 2, 2017 @ 5:34 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com