Urmărire penală după moartea minorului de la mănăstirea Putna.  Sunt analizate măsurile de securitate în muncă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Urmărire penală după moartea minorului de la mănăstirea Putna.  Sunt analizate măsurile de securitate în muncă

De    •   Publicat acum 11 luni, 18 august 2017   •   Fara comentarii

 

Pe 11 august, lucrătorii Postului de poliție Putna au fost anunțați de către ofițerul de serviciu din cadrul Poliției Rădăuți cu privire la faptul că Spitalul Județean Suceava a fost adus Sebastian Lungu, 17 ani, prezentând diagnosticul contuzie toraco-cervicală, secțiune carotidă ca urmare a unei vătămări corporale suferite la mănăstirea Putna.

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/08/15/un-seminarist-din-iasi-a-murit-la-manastirea-putna-dupa-ce-si-a-prins-capul-intr-un-lift/

 

Din verificări s-a stabilit că minorul era elev al Seminarului Teologic Ortodox  Sf. Vasile cel Mare  Iași și de aproximativ o săptămână se afla la mănăstirea Putna, unde desfășura activități de voluntariat.

Pentru efectuarea de cercetări în vederea clarificării împrejurărilor în care s-a produs vătămarea minorului s-a format un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Cercetările au fost continuate de lucrătorii Postului de poliție Putna, care la data de 11 august au dispus începerea urmăririi penale in rem ( cu privire la fapte, nu la persoane ) pentru vătămare corporală din culpă.

Pe 15 august, având în vedere decesul lui Lungu, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în ucidere din culpă.

Pe 16 august, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus preluarea cauzei în urmărire penală proprie a procurorului.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Urmărirea penală se desfășoară cu sprijinul organelor de poliție și a organelor de specialitate din cadrul ITM Suceava.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 18 august 2017
 • de:
 • Ultima modificare: august 18, 2017 @ 6:20 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com