Divergențe Abiței - Pușcașu pe tema vaccinărilor: “O aburește cu articole fără fundament științific, cred că este lancea unui interes ascuns!” / “Nu propun nevaccinarea copiilor, fac critica punctuală a vaccinurilor!” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Divergențe Abiței – Pușcașu pe tema vaccinărilor: “O aburește cu articole fără fundament științific, cred că este lancea unui interes ascuns!” / “Nu propun nevaccinarea copiilor, fac critica punctuală a vaccinurilor!”

De    •   Publicat acum 11 luni, 5 august 2017   •   Fara comentarii

 

Medicul stomatolog sucevean Mircea Pușcașu, pe care Direcția de Sănătate Publică l-a reclamat Colegiului Medicilor Dentiști pe motiv de declarații antivaccinare, a intrat în dispută, pe Facebook, cu Ludovic Abiței, fost șef DSP.

 

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/07/25/scandal-in-lumea-medicala-suceveana-dsp-cere-retragerea-dreptului-de-practica-stomatologului-puscasu-pentru-declaratii-antivaccinare/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2017/07/27/stomatologul-puscasu-contraataca-vaccinurile-contin-cantitati-enorme-de-aluminiu-astarastoae-se-recurge-la-folosirea-batei-si-a-pumnului-in-gura/

 

 

Pușcașu a opinat că  nu are legătură rata vaccinării cu rata de îmbolnăvire. E cunoscut că rujeola este o boală endemică, face des epidemii. Pe vremea mea, jumătate de clasă a făcut rujeolă, a stat acasă o săptămână, a făcut anti-termice, a băut ceaiuri și a venit la școală.  În ceea ce privește epidemia de rujeolă anunțată de autorități, mass-media prezintă distorsionat realitatea, majoritatea acelor copii care au murit fiind de fapt bolnavi de alte afecțiuni grave.   Autoritățile ascund faptul că victimele aveau imunitatea la pământ și puteau deceda oricând.  Foarte mulți dintre copiii care au murit erau nevaccinabili, avea sub 1 an”. 

Abiței a scris că  virusul rujeolei este printre antigenii cu efect puternic imunodeficitar ! Pe un teren slab, organism tarat, deja cu imunitatea suprasolicitată, produce ravagii. Și apar complicațiile ! Dacă erau vaccinați, nu făceau și rujeolă, nu apăreau complicațiile și ar fi fost în viață și azi. Eu, personal, constat că dl. Puscașu o aburește cu fel de fel de articole, fără fundament științific ! Cum așa, din senin, l-a apucat pe un dentist, repet, pe un dentist, să lupte contra a ceea ce a învățat la facultate ( cum a trecut examenul la disciplina respectivă ? ) Cred ca este lancea unui interes ascuns ! Știti ce zic eu, nu vă vaccinați copiii, luați-vă după el și asumați-vă riscurile ! Dacă apare boala și aveți ghinion, atunci să nu vă vedem că acuzați sistemul medical care a oferit soluția de prevenție”.

Răspunsul lui Pușcașu a fost  “întrebările reale sunt altele : cine câștigă bani mulți de pe urma campaniei de vaccinare compulsivă, cine umflă datele, de ce mass-media trăiește 50 % din contracte de publicitate pentru companii farma, de ce nu există in România nici un laborator in stare să analizeze siguranța vaccinurilor, de ce e posibil să se injecteze vaccinuri ce conțin aluminiu de 10-15 ori mai mult decât limita maximă admisă. Utilizați calomnii și acuze in locul contraargumentelor și asta vă descalifică. Nu propun nevaccinarea copiilor, nu fac campanii antivaccinare, nu am interese ascunse.  Fac critica punctuală a vaccinurilor utilizate azi, fac critica minciunilor spuse de guvernanți și de media despre epidemia de rujeolă ( cu scopul lor de a justifica vaccinarea compulsivă )”.

Abiței a revenit :  “Vă cred că nu propuneți nevaccinarea copiilor, dar prin afirmatiile generale induceti neincrederea ! Faceți referiri stricte, la anumite vaccinuri și originea lor, solicitați prin dreptul la liberă informație, lămuriri suplimentare de la autoritățile ce achiziționează vaccinurile, cu toate ingredientele, dozele, tipul de vaccin, etc.  Felul cum abordati lupta dvs. pare ca o campanie 100% antivaccinare și nu ca o neâncredere în anumite vaccinuri si mai ales în sursa acestora”.

Președintele interminar al Colegiului Medicilor Dentiști Suceava, Gabriel Gospodaru, a declarat că situația lui Pușcașu va fi discutată într-o ședință la sfârșitul lunii august.

Gospodaru a spus că  ”nimeni nu a cerut ridicarea dreptului de liberă practică a acestui coleg, ci ni s-a solicitat să analizăm dacă a fost încălcată deontologia medicală”.

Codul Deontologic al Medicului Dentist, publicat în Monitorul Oficial în 15 mai 2010, prevede ca medicul stomatolog  “să nu formuleze prescripții medicale în domenii care depășesc competența sa medicală”  și reprezintă o abatere disciplinară  “orice expresie sau act capabil să zdruncine încrederea pacientului în medicul curant şi autoritatea acestuia”.

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 5 august 2017
 • de:
 • Ultima modificare: august 5, 2017 @ 11:07 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com