Avertisment Salvamont: culegătorii de fructe de pădure distrug marcajele montane - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Avertisment Salvamont: culegătorii de fructe de pădure distrug marcajele montane

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 iulie 2017   •   Fara comentarii

În perioada 24 – 31 iulie, salvamontistii dorneni s-au aflat pe traseele montane pentru identificarea zonelor vandalizate de culegătorii de fructe de pădure.

Este o situație cu care salvamontiștii se  confruntă an de an în această perioadă.

Este păcat că efoturile depuse de  salvamontiști de a menține funcționale și accesibile traseele turistice sunt zădărnicite de acești vandali care în sezonul estival inundă pur și simplu zonele alpine.

Ultimele distrugeri au avut loc în masivul Giumalău, fiind afectate cateva panouri și săgeți indicatoare.

După ce au fost smulse de pe stâlpi, culegatorii de fructe de pădure,  văzând ca nu sunt din  fier, le-au abandonat pe teren”  a precizat șeful Salvamont, Petru Ariciuc.

Patrula salvamont s-a deplasat în zona cabanei Giumalău la primele ore ale dimineții pentru a ”întâmpina ” grupurile  de culegători.

Li s-a adus la cunoștință importanța păstrării intacte a marcajelor și indicatoarelor turistice, precum și riscurile la care se expun în cazul in care vor fi prinși asupra faptului .

În perioada următoare, salvamontiștii vor patrula prin zonele respective si vor distribui la centrele de colectare a fructelor de pădure instrucțiuni de comportament în zona montană.

„Solicităm, totodată, ca și turiștii să de-a dovadă de simț civic și să semnaleze din timp dacă sesizează fapte antisociale în zona montană  a spus Ariciuc.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Salvamont Vatra Dornei

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 31, 2017 @ 3:34 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TStMtA to the field below: