Premierul Tudose este favorabil solicitărilor polițiștilor, dar nu prezintă nicio soluție concretă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Premierul Tudose este favorabil solicitărilor polițiștilor, dar nu prezintă nicio soluție concretă

De    •   Publicat acum 1 an, 24 iulie 2017   •   Fara comentarii

După opiniile tot mai tranșante din mass-media generate de moartea violentă a polițistului sucevean Sorin Vezeteu, înjunghiat pe peronul gării Burdujeni, premierul Mihai Tudose s-a întâlnit azi cu reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România pentru a discuta despre necesarul de personal și dotarea de care au nevoie polițiștii, precum și despre aprobarea unui statut al polițistului, care să includă mențiuni cu privire la asigurarea medicală și salarizare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Tudose a subliniat că este necesar un statut al polițistului, elaborat împreună cu reprezentanții structurilor asociative ale acestora și care să definească foarte clar drepturile și aspectele specifice acestei profesii.

“Un aspect important s-a referit la modificările ce trebuie făcute cu privire la asigurarea medicală, astfel încât aceasta să fie în concordanță cu riscurile pe care le presupune profesia de polițist.

De asemenea, prim-ministrul Tudose a arătat că înțelege solicitările sindicatului cu privire la dotările de care au nevoie polițiștii și va prezenta în scurt timp o soluție, urmare a unei analize cerute ministrului Afacerilor Interne și care să țină cont de constrângerile bugetare.

În ceea ce privește necesarul de personal, premierul a menționat că rolul Comitetului interministerial este tocmai acesta de a audita posturile din administrație, inclusiv pe cele din poliție și de a veni cu soluții astfel încât în fiecare domeniu să existe eficiență a personalului.

Totodată, prim-ministrul s-a arătat deschis la propunerea reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România de a flexibiliza modul și perioada de școlarizare a agenților de poliție astfel încât promovarea în carieră să se facă treptat și să se bazeze și pe activitatea practică la locul de muncă”  se spune în comunicat.

Acesta se încheie cu o formulare ca pe timpul comunismului :  “Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România au mulțumit pentru deschidere și au arătat că este prima dată când un prim-ministru îi invită la discuții și se apleacă asupra problemelor cu care se confruntă”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 24 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 24, 2017 @ 9:23 pm
 • Sub: Ştiri locale, Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8M4HMz to the field below: