Autobuzele electrice nu vor circula în municipiul Suceava mai devreme de 2019 - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Autobuzele electrice nu vor circula în municipiul Suceava mai devreme de 2019

De    •   Publicat acum 3 ani, 20 iulie 2017   •   Fara comentarii

 

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a ținut să-i aducă cu “picioarele pe pământ” pe localnicii care tot așteaptă autobuzele electrice, parte a proiectelor cu fonduri europene.

El a detaliat traseul documentelor, spunând că CL a aprobat, pe 13 iulie, strategia integrată de dezvoltare urbană și planul de mobilitate, actele fiind depuse la ADR Nord-Est pe 14 iulie, iar termenul  de analiză încadrându-se în 3 săptămâni.

Apoi, ADR Nord-Est va da răspuns până pe 21 august, proiectul va reveni la nivel local și va fi aprobat din nou, după care în luna octombrie va fi depus iar la ADR Nord-Est.

Mai departe, municipalitatea va aștepta confirmarea Guvernului și, în prima parte a anului 2018, proiectul va fi redepus la ADR Nord-Est, licitațiile fiind programate, în cel mai bun caz, în a doua jumătate a anului viitor.

Harșovschi a precizat că  “procedurile sunt greoaie, acum nu avem Ghidul Solicitantului, noi suntem pregătiți, numai că trebuie să avem unde să depunem.

Aceste proiecte se vor implementa, numai că depinde de Ministerul Dezvoltării, de Ministerul Fondurilor Europene, dacă mai modifică iarăși regulile, vom vedea…”

El nu a mai amintit de contestațiile la licitație, care vor apărea în mod sigur și pot depăși un an.

În aceste condiții, până în 2019 cel puțin, sucevenii vor călători tot cu vechile autobuze TPL, care se apropie de 1 milion de kilometri la bord și ar fi trebuit de mult casate.

Noroc cu foștii operatori maxi-taxi, care, deși au fost scoși de pe traseele municipale, au apelat la o șmecherie și au transformat aceleași curse în trasee interjudețene, cu stații terminus în prima localitate de lângă municipiul reședință, dar oprind în fiecare stație TPL.

“Consiliul Județean se poate să fi avizat mai multe mașini pe trasee…”, a spus laconic, referitor la acest subiect, Harșovschi.

 .

 .

 .

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 20 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 19, 2017 @ 11:05 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string d6Ufm6 to the field below: