Conferințe, dezbateri și prelegeri skype în tabăra Asphar de la Rădășeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Conferințe, dezbateri și prelegeri skype în tabăra Asphar de la Rădășeni

De    •   Publicat acum 3 ani, 18 iulie 2017   •   1 comentariu

 

În perioada 27 – 30 iulie se va desfășura, la Rădășeni, tabăra  Asphar,  organizată de Academia de Aventură Pământul Viu  Fălticeni.

În prima zi sunt programate Literatura și Filmul SF – o alternativă la educația non-formală și Misterele de la Nazca explicate de Mircea Nanu – Muntean, un dialog cu scriitorul Florentin Haidamac, atelier de scriere creative cu Alexandra Ceornei,  reflecții jazz-nature feeling cu prof. Ciprian Gagiu și vizionare de filme SF, responsabil fiind Dan Brajinca.

Pe 28 iulie, Antonio Stanca va conferenția pe tema însemne și semnificații în ceramica neolitică, se va derula atelierul de desen Zootopia – animale fantastice imaginate și desenate de participanții la tabără, prof. Vlad Sibechi va avea o prelegere cu mottoul ”orizontul nostru era casa lui Pistol, țiganul cu glezna ruptă”, Adrian Vornicu îi va purta pe participanți de la fizica cuantică la terț-ul inclus, prof. Ciprian Gagiu va aduce reflecții jazz-nature feeling și Constantin Urzică va prezenta copacul cu povești.

Ziua a 3 –a a  Aspharului  va debuta cu dialogul moderat de George Sauciuc pe tema Lumea viitorului, versiuni posibile – publicarea în reviste electronice – avantaje, capcane, mize și va continua cu ”ce-ar fi dacă ?” – discuții libere pe tema celor mai credibile / posibile variante de viitor ale umanității, ”de refugio” – scurt metraj realizat de Cătălin Badea Gheracostea – debarcarea din Normandia, water exporting deserts : competition and collaboration for resources use in Northwest Mexico -Yulia Peralta (conferință realizată pe skype Tucson –Arizona ), de la stele la biosferă – Dragoș Zaharescu ( dezbatere realizată pe skype Atlanta – Georgia )

Ultima zi va aduce proiecția concertului War of World – responsabil Ciprian Ciaunică, jocuri interactive și audiții muzicale.

ALMA GAVRIL

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 18 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 18, 2017 @ 3:11 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Alina spune:

  Abia aştept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string csCq9j to the field below: