CSU Suceava, campioană europeană universitară: 23 – 22 în finala cu Duisburg Essen - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

CSU Suceava, campioană europeană universitară: 23 – 22 în finala cu Duisburg Essen

De    •   Publicat acum 2 ani, 8 iulie 2017   •   Fara comentarii

UPDATE / Echipa de handbal CSU Suceava va fi primită în această seară de suporteri și studenți, la orele 21.30 – 23.00, în holul de la intrarea principală în corpul A al USV.

*Aruncări ratate 20 – 20  /  minute eliminare 6 – 4

Handbaliștii de la CSU Suceava reușesc o performanță majoră, câștigând, în această seară, Campionatul European Universitar din Malaga ( Spania ).

Sub coordonarea lui Adi Chiruț, ei se impun în finală cu 23 – 22 ( 14 – 9 ) în fața Duisburg Essen ( Germania ). Sucevenii își iau astfel revanșa, după ce în grupe au fost învinși de echipa germană cu 17 – 22.

CSU  confirmă forma bună și conduce practic întreaga partidă, în 10’14” Burlacu înscrie de la 7 metri pentru 5 – 3 după ce Olariu reușise tripla, iar Târzioru perforase și el poarta germană.

Portarul Tcaciuc blochează mai multe atacuri ale Duisburg Essen, forcingul sucevenilor continuă, în 18’10” Tîrzioru înscrie pentru 9 – 6. În 22’50” tot el se accidentează la piciorul stâng, părăsește terenul, dar revine câteva minute mai târziu.

Burlacu și Olariu își trec numele pe lista marcatorilor ( ultimul stabilește scorul la pauză ) pe fondul unei opoziții germane palide.

Cea de-a doua repriză debutează cu bomba lui Burlacu, care aproape rupe plasa, după care în 34’47” Tîrzioru este “șters” pe față de un apărător advers și ajunge din nou pe bancă, unde i se aplică un plasture pe nas.

CSU  are o cădere de la golul lui Olariu în 40’23” ( 17 – 11 ) nemaireușind să înscrie până în 48’27” prin Burlacu ( 18 – 16 ). Totuși, sucevenii păstrează diferența de un gol pe tabelă, Tîrzioru revine în luptă, Baican ratează la prima aruncare, dar cu noroc mingea ajunge tot la el și nu mai iartă : 21 – 19 în 53’05”.

Tcaciuc înclină definitiv balanța în favoarea sucevenilor prin adevărate parade, ultima cu 6 secunde înainte de fluierul final.

Coechipierii îl felicită, fac grămadă, germanii sunt cu ochii în lacrimi, ai noștri jubilează, Burlacu ține pe umeri tricolorul.

Cei mai buni marcatori ai CSU  în finală : Olariu – 9 goluri, Burlacu – 7.

În finala mică, Montpellier – Frankfurt 27 – 25.

La festivitatea de premiere, Tcaciuc primește placheta Campionatului European Universitar din partea organizatorilor, în aplauzele publicului.   Campionii, campionii, ole, ole, ole !  cântă sucevenii, apoi se aude Gaudeamus.  Toate cele 6 echipe de pe podium ( fete și băieți ) se fotografiază împreună.

Din boxe răsună  We are the champions,  iar tunurile aruncă confetti în sală. S-a încheiat Campionatul European Universitar de handbal, iar  CSU  Suceava este campioană !

 .

 .

 .

 

RADU OSTAFIE

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Eusa

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 8 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 9, 2017 @ 1:51 pm
 • Sub: Sport, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 24rb1y to the field below: