DSP Suceava atrage atenția asupra consumului de alcool: “România, locul 3 în UE” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

DSP Suceava atrage atenția asupra consumului de alcool: “România, locul 3 în UE”

De    •   Publicat acum 2 ani, 7 iulie 2017   •   Fara comentarii

 

Direcţia de Sănătate Publică Suceava organizează, în această lună, campania  Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool.

Scopul este de a promova un comportament responsabilfaţă de consumul de alcool prin informarea populaţiei cuprivire la efectele consumului dăunător de alcool asuprasănătăţii, vieţii sociale şi profesionale.

Mesajul cheie al campaniei este  consumul de alcool de la o vârstă tânără şi obiceiul de a bea frecvent sau în cantităţi mari poate conduce la dependenţa de alcool şi la deteriorarea gravă a sănătăţii, relaţiilor personale şi carierei

Din punct de vedere al consumului total de alcool,România ocupă locul al 3-lea între ţările UniuniiEuropene şi locul al 2-lea din punct de vedere alcantităţii de alcool consumate de o persoană cu oanumită ocazie.

Peste 60 % din tineri au început să consume alcool înainte de vârsta de 13 ani.

Adolescenţii care încep să consume alcool înintea vârstei de 15 ani au un risc de 4 ori mai mare de a deveni dependenţi de alcool, iar cei care consumă alcool înaintea vârstei de 13 ani au risc de 7 ori mai mare de a deveni mari băutori şi de a consuma cantităţi mari de alcool la fiecare ocazie.

Tinerii care obişnuiesc să bea de la o vârstă timpurie sunt mai predispuşi să consume şi alte substanţe de abuz, cum sunt tutunul sau drogurile ilegale, sporind risculconsecinţelor negative.

Alcoolul este un factor de risc pentru mai mult de 200boli, între care boli de ficat şi pancreas, unele tipuri decancer, diabet, boli cardiovasculare, obezitate, tulburăripsihice.

Consumul de alcool în timpul sarcinii se asociază cumalformaţii ale fătului şi scăderea performanţelorintelectuale ale copilului.

Viaţa familială şi relaţia cu prietenii pot fi profundafectate, educaţia copiilor este neglijată, iar părintele alcoolic oferă un exemplu negativ pentru viitorul copilului.

Copiii care au părinţi dependenţi de alcool au risc de 4 ori mai mare de a deveni şi ei dependenţi de alcool.

Viaţa profesională poate fi compromisă ca urmare ascăderii performanţelor la şcoală sau la locul demuncă, a abandonării studiilor sau concedierii.

O persoană care consumă alcool în mod excesiv poateavea probleme grave cu legea şi este supusă riscului dea răni sau a fi rănit de alţii sau chiar de a-şi pierde viaţaca urmare a accidentelor.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 7 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 7, 2017 @ 11:43 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string sIwhjF to the field below: