2.780 locuri la licență, la admiterea USV - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

2.780 locuri la licență, la admiterea USV

De    •   Publicat acum 2 ani, 7 iulie 2017   •   Fara comentarii

 

Universitatea  Ştefan cel Mare  Suceava demarează concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat la cele 10 facultăţi.

Ciclul studiilor universitare de licenţă promovează 41 de programe, având forma de învăţământ de zi, cu 1.370 de locuri finanţate de la buget şi 1.410 locuri cu taxă.

Dintre locurile finanţate, 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă, 150 sunt alocate românilor din Republica Moldova şi 45 sunt destinate elevilor originari din Ucraina.

Forma de învăţământ la distanţă beneficiază de 580 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 37 de programe, USV oferă 690 locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă şi 151 românilor de pretutindeni.

Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învăţământ cu taxă.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, USV scoate la concurs 35 locuri, din care 2 pentru rromi, 17 cu bursă pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 18 fără bursă pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă.

Acestora li se mai adaugă 94 locuri cu taxă, din care 46 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Aplicate şi Inginereşti și 48 la Şcoala Doctorală de Ştiinţe Socio-Umane.

Oferta educaţională a universităţii include şi 410 locuri cu taxă pentru cele 11 programe de conversie profesională şi 1.300 locuri pentru cursuri postuniversitare.

Sesiunea de admitere se desfăşoară în perioada 10 – 19/20/21 iulie, fără sâmbătă și duminică, urmând ca pentru locurile rămase neocupate să se organizeze o nouă sesiune în perioada 6 – 13/14 septembrie, fără sâmbătă și duminică.

Pentru a confirma locul locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 28 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie pentru sesiunea de toamnă.

 

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 7 iulie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 7, 2017 @ 12:01 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hQN6Uv to the field below: