Exercițiu tactic pentru intervenția la un incendiu de tren în tunelul Mestecăniș. Va fi activat planul roșu de intervenție - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Exercițiu tactic pentru intervenția la un incendiu de tren în tunelul Mestecăniș. Va fi activat planul roșu de intervenție

De    •   Publicat acum 1 an, 19 iunie 2017   •   Fara comentarii

 

Joi 22 iunie, pompierii militari suceveni vor organiza un exerciţiu pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse în urma unui incendiu la un tren Inter Regio pe linia de cale ferată Dărmăneşti – Dornişoara, în tunelul Mestecăniş, între localităţile Pojorâta şi Mestecăniş.

Cu acest prilej va fi activat planul roşu de intervenţie.

Scenariu :  din cauza panicii create, călătorii sunt surprinşi de temperatura şi de fumul toxic ce se degajă în urma arderii, lucru care duce la intoxicarea şi rănirea mai multor persoane.

Din cei 20 de călători, se constată că 12 dintre aceştia nu au reuşit să se salveze.

Curenţii de aer din tunel, favorizează dezvoltarea incendiului la întregul vagon.

Scânteile purtate de curenţi spre exteriorul tunelului duc la aprinderea vegetaţiei uscate pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare.

8 călători care au reuşit să se evacueze prin partea opusă a tunelului s-au rătăcit în pădure, iar doi dintre aceştia au suferit fracturi ale membrelor, din cauza reliefului muntos accidentat.

Exerciul tactic va fi realizat în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, Serviciul de Ambulanţă, Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Vatra Dornei, Direcţia Silvică, Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iaşi, Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi, Inspectoratul General al Aviaţiei, Unitatea Militară Roşu -Vatra Dornei, Crucea Roşie şi Serviciul Salvamont Vatra Dornei.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 19 iunie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 19, 2017 @ 7:07 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string eELwwg to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com