Centru de intervenție timpurie pentru copiii hipoacuzici la Vicovu de Sus - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Centru de intervenție timpurie pentru copiii hipoacuzici la Vicovu de Sus

De    •   Publicat acum 3 ani, 8 iunie 2017   •   Fara comentarii

 

Fundația Orange anunță câștigătorii ediției 2017 a programului de finanțare  Lumea prin Culoare și Sunet, dedicat proiectelor de educație, sănătate, cultură și integrare socială pentru persoanele cu deficiențe de vedere și / sau de auz.

La cea de-a 6 -a ediție a concursului au fost desemnați 6 câștigători : Asociația Națională a Surzilor din România filiala București, Asociația  Tandem,  Asociația Persoanelor cu Deficiențe de Auz  Ascultă viața, Asociația Națională a Surzilor din România filiala Buzău, Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială și Asociația pentru Formare.

Proiectele vor fi finanțate din fondul  Lumea prin Culoare și Sunet  al Fundației Orange cu 220.000 euro, la care cele 6 ONG-uri vor adăuga o contribuție de aproximativ 10 %, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 240.000 de euro.

Proiectele vor oferi soluții pentru problemele pe care le întâmpină persoanele cu deficiențe de vedere și / sau auz : crearea unui sistem de interpretare mimico-gestuală video la distanță, realizarea unei platforme digitale cu materiale de studiu pentru învățarea istoriei românilor de către elevii cu deficiențe de vedere, îmbunătățirea procesului de reabilitare pentru copiii hipoacuzici cu implant cohlear prin crearea a două noi centre de intervenție timpurie la Iași și Vicovu de Sus, realizarea unei platforme online cu informații despre legislația națională și procedurile de lucru prezentate în limbaj mimico-gestual.

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 8 iunie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 8, 2017 @ 3:42 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string cDvGKT to the field below: