ANCOM revizuiește piețele de terminare a apelurilor în reţelele publice fixe și mobile de telefonie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ANCOM revizuiește piețele de terminare a apelurilor în reţelele publice fixe și mobile de telefonie

De    •   Publicat acum 3 ani, 8 iunie 2017   •   Fara comentarii

 

ANCOM lansează spre consultare publică un set de măsuri de identificare, analiză şi reglementare a pieţelor serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe, respectiv la puncte mobile în reţelele publice de telefonie, propunând atât menținerea obligațiilor, cât și a tarifelor reglementate, impuse deja operatorilor cu putere semnificativă pe piață în rundele anterioare de analiză.

Ca urmare a analizei realizate pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în reţelele publice de telefonie, Autoritatea identifică 35 de piețe relevante corespunzătoare rețelelor fixe individuale ale operatorilor activi la data de 30.04.2017 și propune menţinerea sau, acolo unde este cazul, impunerea obligațiilor adecvate, în concordanţă cu problemele concurenţiale identificate, în sarcina tuturor celor 35 de operatori identificaţi cu putere semnificativă pe aceste piețe.

Acestea sunt : obligaţia de transparenţă, obligaţia de nediscriminare, obligaţia de control al tarifelor şi fundamentare a acestora în funcţie de costuri (inclusiv menţinerea simetriei tarifelor de terminare) şi obligaţia de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate.

În ceea ce privește tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe, toţi cei 35 de operatori de telefonie fixă identificaţi cu putere semnificativă de piaţă trebuie să practice tarife ce nu pot depăşi pragul de 0,14 eurocenți/minut, fără TVA, valabil de la data de 1 aprilie 2014.

În cazul serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în reţelele publice de telefonie, ANCOM a identificat 5 operatori cu putere semnificativă pe fiecare din cele cinci piețe relevante identificate : Lycamobile S.R.L. ( în calitate de operator de rețele mobile virtuale ”complet” ), Orange România S.A., RCS & RDS S.A., Telekom Romania Mobile Communications S.A. şi Vodafone Romania S.A.

Tariful maxim ce poate fi perceput pentru furnizarea serviciului de interconectare în vederea terminării apelurilor la puncte mobile de către oricare dintre societățile desemnate ca având putere semnificativă pe piețele relevante identificate rămâne cel în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2014, şi anume de 0,96 eurocenţi/minut, fără TVA.

 

 

MIHAELA BRACON

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 8 iunie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 8, 2017 @ 2:59 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UhLwQ2 to the field below: