Reporterul ZdpN, evacuat de poliția locală din ședința Consiliului Local la comanda primarului PSD Cătălin Coman. Opoziția de mucava a stat cu nasul în pământ și a “protestat” după ce edilul și-a pus planul în aplicare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Reporterul ZdpN, evacuat de poliția locală din ședința Consiliului Local la comanda primarului PSD Cătălin Coman. Opoziția de mucava a stat cu nasul în pământ și a “protestat” după ce edilul și-a pus planul în aplicare

De    •   Publicat acum 3 ani, 31 mai 2017   •   3 comentarii

 • Când se va opri “elita” PSD Fălticeni: la vizita ministrului Bodog, șeful Poliției Locale Paul Buhlea a încercat să ne oprească să intrăm împreună cu ceilalți reprezentanți ai presei pentru a nu putea să punem întrebări
 • Cu o zi înainte, Coman i-a adresat cuvinte jigntoare reporterului ZdpN de față cu reprezentantul unei televiziuni naționale
 • Spectacolul regizat de primarul Coman are ca scop înlăturarea Ziarului de pe Net de la ședințele de Consiliu Local unde se discută chestiuni arzătoare: vânzări de terenuri la prețuri mici, concesionări de terenuri în curțile școlilor și ale colegiilor, alocări de sute de mii etc.

.

.

.

.

Spectacol jenant la ședința ordinară a Consiliului Local Fălticeni de ieri, unde primarul Cătălin Coman s-a luat la propriu de reprezentantul cotidianului Ziarul de pe Net de cum a intrat în sala de ședințe.

Motivul inițial este mai mult decât hilar și arată că edilul PSD are o problemă personală cu ziarul nostru, nu cu presa în general. De altfel, singura fotografie realizată ieri în ședința CL este mai mult decât grăitoare( vezi extras foto sus).

Primarul Coman s-a supărat pe  Mihai Spînu atunci când acesta a pus reportofonul pe masă, practică comună tuturor reprezentanților presei pentru a înregistra discuțiile, și i l-a luat cu explicații demne de filmele cu Stan și Bran.

.

Urmăriți dialogul dintre cei doi și veți înțelege ce vreau să spun:

C.CVă rog frumos, nu mai puneți nimic aici! Vă rog să veniți cu acreditare, nu mă faceți să chem poliția locală, că nu cred că are rost  

M.S.: Chemați poliția, este ședință publică.  

C.C.Ședința publică e să stați jos, atât !  

M.S.: Și n-am voie să înregistrez ?

C.C.Ba da, dar de jos !  

M.S. : De jos ?!

.

Dumneavoastră ați înțeles ceva din ceea ce vrea să spună primarul PSD Cătălin Coman? Trebuie menționat că Mihai Spînu stătea așezat pe scaun când l-a abordat primarul și s-a ridicat doar pentru a pune la loc reportofonul luat fără niciun drept de edilul nervos.

După o tiradă de cuvinte menite să-l provoace pe reprezentantul ZdpN, începe ședința de Consiliu Local, iar după câteva minute în sală intră reprezentantul unui post local de radio, care face și câteva fotografii fără să îi spună nimeni nimic, cum era și normal de altfel.

Cât poate deranja o ședință 10 secunde în care un om se ridică și face câteva fotografii? Pe dl Coman foarte mult, dar nu și pe altcineva. În acel moment, și Mihai Spînu încearcă să facă câteva fotografii, doar că la beregata sa sare primarul cu un ton extrem de violent care nu îi face cinste unui politician. Printre cuvintele urlate către reprezentantul ZdpN se înțelege doar atât: nu ești ziarist, nu ai documente să dovedești asta, etc. Degeaba i-a arătat Spînu legitimația că nu a folosit la nimic, primarul PSD Cătălin Coman dorea altceva, nu știm exact ce. Probabil că o legitimație de la Partidul Social Democrat sau una pe care să scrie angajat al Primăriei Fălticeni. Acestea sunt valabile cu siguranță.
Cert este că ultimele cuvinte ale dlui Coman demonstrează că știe care este legea, dar o pune în aplicare doar când îi convine. În timp ce Spînu încerca să se apere, Coman a încercat să-i închidă gura cu o replică care ar fi trebuit să-i închidă propria gură: “Dvs. vorbiți când vă dă voie președintele de ședință”. Bravo, dle Coman! Așa este! În deliberativ (Consiliu Local), cel care conduce ședințele este președintele de ședință, nu primarul care reprezintă executivul.

De menționat că președintele de ședință a asistat la ambele scene în calitate de simplu spectator și nu a intervenit așa cum ar fi fost normal. Dacă ședința ar fi fost în vreun fel deranjată de Mihai Spînu, cel care ar fi trebuit să intervină era președintele de ședință, nu primarul care nu are atribuții în acest sens. Dar cum partidul este în toate, comanda este la cel mai mare, nu la cel indicat de lege.

.

Nervos, Coman s-a ridicat, a ieșit pe hol și a chemat polițiștii locali pentru a-l evacua pe Spînu.

În tot acest timp, consilierii locali (PSD, PNL, ALDE) au preferat cel mult să zâmbească malițios, fără a risca să deschidă gura. Se pare că au protesta după ce faptul s-a consumat și reporterul ZdpN a fost dat afară din sala de ședințe.

Nervozitatea primarului Coman la adresa  ZdpN  este mai veche și, probabil, are legături cu subiectele pe care le citiți de mai mulți ani numai aici. Și nu este prima oară când ni se întâmplă să fim ținta urletelor sale:

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/07/06/ocupatia-primarului-coman-in-timpul-liber-fugareste-ziaristii-sa-nu-se-vada-ca-pocneste-gresia-la-baza-de-agrement-nada-florilor-investitie-lansata-in-campania-electorala-cu-surle/

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/09/23/primarul-coman-incearca-din-nou-sa-bage-pumnul-in-gura-presei-fotoreporterul-zdpn-tratat-cu-o-portie-de-urlete-pentru-ca-a-indraznit-sa-il-fotografieze-la-sfarsitul-sedintei/

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/07/15/primarul-coman-nu-inghite-zdpn-ne-trebuie-acreditari-la-sedintele-publice-ale-consiliului-local/

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/04/08/prins-la-inghesuiala-de-opozitie-primarul-coman-si-a-varsat-nervii-pe-reporterul-zdpn/

.

Recent, la vizita ministrului Sănătății Florian Bodog, șeful Poliției Locale Paul Buhlea, însoțit de un subordonat, a încercat să îl împiedice pe reprezentantul ZdpN să intre împreună cu ceilalți jurnaliști în maternitate și i-a spus „Pe tine nu vrea să te lase să intri”. După ce a fost luat la rost de colegii din presă, Buhlea și colegul său și-a pus cozile între picioare și au renunțat. Interesant este că dintre peste 20 de jurnaliști, doar pe noi nu vrea să ne lase domnul primar să punem întrebări și pune poliția locală pe noi, în cap cu ex-primarul PSD de Rădășeni Buhlea.

 

 

 

Cu o zi înainte, Cătălin Coman i-a adresat cuvinte jignitoare lui Mihai Spînu în timp ce acesta stătea de vorbă lângă maternitate cu un coleg de la o televiziune națională. Cuvintele nu pot fi reproduse, dar tonul îl cunoașteți din articolele de mai sus, iar imaginea de deasupra a fost făcută atunci. La ce îi folosea primarului Coman o fotografie cu Mihai Spînu nu știu, probabil pentru a o avea ca amintire și să o mai arate și altora cu activități pe la Casa de Cultură din Fălticeni.

.

.

*ZdpN îi stă în gât primarului PSD Coman

.

Cu toate că Spînu i-a prezentat legitimația de presă, Coman a cerut acreditare, lucru pentru care ar trebui să ne simțim măguliți, deoarece nu știm să existe cazuri asemănătoare cu alți reprezentanți mass-media. De altfel, îi reamintim primarului PSD că la ședințele deliberativului nu este necesară acreditarea jurnaliștilor și orice persoană interesată poate înregistra discuțiile și poate face fotografii, dacă dorește. Edilul Coman poate cere acreditare la conferințele de presă organizate de el, dar nu este cazul, informația circulă exclusiv la organele de partid.

Pentru a clarifica definitiv problema acreditărilor închipuite, trebuie precizat că: Primăria municipiului Fălticeni nu are un regulament aprobat in Consiliu Local în baza căruia să se ceară acreditarea. Cătălin Coman spune că ceilalți ziariști au acreditare, însă dacă au, cererea lor nu are bază reglementată prin HCL(hotărâre de Consiliu Local). La toate instituțiile similare din țară care respectă cadrul legal, acest regulament privind acreditare se emite in temeiul art. 18 din Legea 544/2001 si art. 29 si 30 din HG 123/2002.
Cătălin Coman nu are regulament dar vorbește de acreditare. În urmă cu ceva ani, când am cerut să ne acredităm ni s-a trasmis că nu este cazul la Primăria Fălticeni.

Cum am mai spus și mai sus, toată scena de ieri a fost regizată de primarul PSD Cătălin Coman, care a intenționat să îl provoace în mai multe rânduri pe reprezentantul ZdpN pentru a-l putea scoate afară din ședință să nu asiste la discuții și la ceea ce se votează în Consiliu Local.

 

Pentru a nu mai lungi vorba,  ZdpN  îi va  deranja  în continuare pe primarul Cătălin Coman și pe consilierii locali fălticeneni atâta timp cât legea va permite acest lucru.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 31 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 12, 2017 @ 10:45 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. BĂLĂCĂRESCU spune:

  DE JOS….adică poziția de pupat în fund! Ce, nu v-ați dat seama? Pupat dragul nostru conducător iubit…(am glumit cu dragul……).Din nefericire, trăim vremuri de tristă amintire când cine nu împărtășește aceleași opinii și crezuri cu gibonii este considerat dușman al poporului. Asta am vrut, asta am votat, asta avem…..măcar căpușele se pot scoate……..Cât despre opoziție….hai să fim serioși: doi oameni împotriva unui clan întreg? Păi dacă ripostau atunci, dădeau imediat o H.C.L. prin care îi revocau pe motiv de nesupunere și nesubordonare….cum să pierdem indemnizația de ședință? Hai să fim serioși!Așa că fălticeneni și nu numai : DO NOT WORRY BE HAPPY! Avem conducători providențiali!

 2. Ciuciu acreditare spune:

  Cu siguranta evenimentele recente care au avut in prim plan maternitatea si tractorul au dus la aceasta rabufnire. Succesul preconizat cu inaugurarea noii maternitati s-a dovedit a fi un esec …rasunator.
  Probabil articolele incomode pe tema zonei de agrement au tras si ele la cantar.
  Cum indrazniti voi astia de la zdpn sa nu apreciati munca primarului??????????

 3. mobutu sese seko kuku ngbendu wazabanga spune:

  Oraşul ăsta nu mai are oameni capabili care să dorească cu adevărat să se realizeze ceva concret în sprijinul cetăţenilor. Toţi, indiferent de “culoarea” politică sunt nişte “mingicari”, asta ca să exprim elegant. Totuşi, cred că ar trebui făcută o sesizare DNA-ului cu privire la banii împrumutaţi de Primărie pe care noi îi plătim cu dobîndă, bani “aruncaţi pe fereastră”, eventual intraţi în buzunarele unora. Fel de fel de proiecte “de 3 lulele, 3 surcele”, din care nici unul finalizat, dar cu banii “păpaţi”. Le cunoaştem cu toţii, începînd cu “marea canalizare”, reabilitarea reţelei de apă potabilă, asfaltarea la mişto, scăldătoarea de la Nada Florilor şi culminînd cu Maternitatea. Şi totul făcut de “putere” cu acordul tacit al “opoziţiei”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string eBuSFu to the field below: