USR Suceava atrage atenția asupra reducerii sancțiunilor pentru tăierile ilegale de lemn - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

USR Suceava atrage atenția asupra reducerii sancțiunilor pentru tăierile ilegale de lemn

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 mai 2017   •   Fara comentarii

 

USR Suceava condamnă votul din Parlament privind reducerea sancțiunilor pentru tăierile ilegale de lemn, “cu atât mai mult cu cât acestea au căpătat o amploare inimaginabilă și necontrolabilă”.

Vicepresedinte Alexandru Istrate amintește, într-un comunicat, că O.U.G. 51/2016 a Guvernului Cioloș stabilea amenzi prohibitive pentru tăierile ilegale de păduri și, alături de Inspectorul Pădurii, a condus la o scădere considerabilă a infracțiunilor din domeniul forestier.

“În ciuda acestor evidențe, parlamentarii majorității PSD-ALDE-UDMR, cu indiferența opoziției PNL și PMP, au votat desființarea acestor măsuri, inclusiv reducerea cu până la 10 ori a amenzilor pentru tăierile ilegale de material lemnos.

Guvernul Cioloș a mers, în dispozițiile ordonanței, până la confiscarea lemnului și a mașinilor, dar și la sancționarea personalului silvic, cel care de multe ori a fost complice la jaful din păduri.

Chiar dacă USR a avertizat încă din luna februarie asupra efectelor reîntoarcerii la amenzile prea permisive de dinainte, în ședința de plen din 16 mai partidele tradiționale au făcut front comun pentru micșorarea amenzilor și îngreunarea confiscării camioanelor care transportă material lemnos furat”  afirmă Istrate.

El avertizează că, de acum, nu vor mai fi amendați cei care depășesc cu până la 3% cantitatea de lemn aprobată pentru tăiere, ci doar avertizați și că parlamentarii au redus inclusiv amenda minimă de la 20.000 lei la 2.000 lei.

Legea se află la președintele Iohannis pentru promulgare.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 19, 2017 @ 11:15 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hbUbKz to the field below: