Ministrul Sănătății a inaugurat la Fălticeni o maternitate modernă fără autorizație de funcționare: “Nu e prima dată când în jurul unei instituții medicale se naște un scandal, presa are nevoie de știri” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Ministrul Sănătății a inaugurat la Fălticeni o maternitate modernă fără autorizație de funcționare: “Nu e prima dată când în jurul unei instituții medicale se naște un scandal, presa are nevoie de știri”

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 mai 2017   •   2 comentarii

 

Ministrul Sănătății Florian Bodog a participat, în această dimineață, la inaugurarea noii maternități din Fălticeni, în fosta clădire a școlii de pe strada Ion Creangă.

La debutul acțiunii, un sobor de preoți a sfințit maternitatea.

 

 

 

Bodog a declarat, în legătură cu plimbarea aparaturii medicale cu tractorul de la Spații verzi și cu muncitorii de la Salubritate, că  “DSP se va asigura că toate condițiile sunt asigurate încât mamele, copiii și personalul medical vor fi în siguranță.

Nu e prima dată când în jurul unei instituții medicale se naște un scandal, pentru că, mă rog, presa are nevoie de știri”.

Prefectul Mirela Adomnicăi a spus că  “toate procedurile de autorizare se vor desfășura sub stricta supraveghere DSP, ceea ce ne dorim cu toții este să se finalizeze cât mai curând, astfel încât să se audă cât mai curând scâncete de copii în această unitate”.

 

 

 

Primarul Cătălin Coman a ținut să menționeze că “soluția am găsit-o împreună, nu a fost deloc ușor la început, cu discuțiile acelea interminabile din Consiliul Local, vreau să le mulțumesc celor care au trudit pentru maternitate.

150.000 de locuitori sunt afiliați, ca să spun așa, la servicii medicale de calitate la Fălticeni”.

Managerul spitalului Vlad Morariu a declarat – cu referire tot la mutarea aparaturii cu tractorul – că “toate piesele de mobilier și aparatura medicală transferate de la vechea maternitate au fost igienizate, dezinfectate.

Mâine, în prezența reprezentanților de Sănătate Publică vom face prima tură de nebulizare generală cu dezinfectant cu grad înalt de dezinfecție în absolut toate încăperile și spațiile maternității.

Sâmbătă, de asemenea, în prezența reprezentanților DSP Suceava vom face a doua tură de dezinfecție generală a tuturor spațiilor, se vor recolta probele din oxigen, apă și din toate încăperile.

Așteptăm, conform procedurilor, 7 zile rezultatul acestor probe.

Dacă va fi negativ nu mai este niciun motiv să nu primim autorizația de funcționare și să începem efectiv activitatea.

Deocamdată este doar o festivitate de inaugurare”.

 

 

 

MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 19, 2017 @ 10:58 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Mihai spune:

  Bineînțeles, fara popi nu ne putem nici mama. Nu înțeleg ce caută popa Baltag din Suceava, la o inaugurare in Fălticeni, zici că e Pimen, așa îi bagă toți în seamă.

 2. Ai!AI!AI! spune:

  Te lamuresc eu cum este in Grecia!Dar fiind tot tara ortodoxa regulile sunt la fel cred.Daca nu vine la sfintire episcopul.atunci obligatoriu sfinteste o cladire preeotul in parohia caruia se afla cladirea,iar in caz ca o institutie are preot propriu se considera ca institutia este parohia lui canonic,Dar acest preot are drept sa invite(cu acordul proprietarului cladirii)si alti preoti sa il ajute.Evident si proprietarul poate dori sa participe un preot sau mai multi,dar nu poate sa ii invite ca laic.Atunci proprietarul roaga pe preotul paroh sa invite alti preoti.Deci se constituie astfel un sobor invitat de preotul paroh.Conducerea acelui sobor preotesc este incredintata de preotul paroh celui mai vechi in preotie sau mai mare in grad preotesc.Preotul paroh are insa drept sa conduca el soborul si daca nu vrea nu lasa pe altul in locul lui.Cam asa este in jurul Sf M.Athos si cred ca e valabil in orice zona ortodoxa din lume.Deci acei preoti cred ca sunt acolo invitati de preotul paroh!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jCJE3f to the field below: