IPJ Suceava atrage atenția asupra securității informatice : actualizați sistemele de operare și antivirusul - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

IPJ Suceava atrage atenția asupra securității informatice : actualizați sistemele de operare și antivirusul

De    •   Publicat acum 3 ani, 18 mai 2017   •   Fara comentarii

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Suceava se desfăşoară campania de informare privind siguranța pe internet și criminalitatea informatică  Siguranța online.

Campania se desfăşoară la nivel judeţean, atât în mediul urban cât şi rural până luna viitoare.

Campania îşi propune informarea tinerilor cu privire la riscurile şi pericolele generate de navigarea nesupravegheată pe internet, vulnerabilităţile reţelelor de socializare şi consecinţele în plan juridic şi personal.

Acţiunile de informare sunt direcţionate şi către persoanele juridice care utilizează sisteme informatice, în vederea prevenirii deficienţelor generate de viruşi informatici şi atacuri cibernetice.

Computere din aproape 100 de țări au fost afectate, la sfârșitul săptămânii trecute,  de o amenințare de tip ransomware denumită   WannaCry.

Malwareul se propagă prin intermediul unor mesaje email care conțin atașamente și linkuri, atacatorii utilizând tehnici de inginerie socială pentru a determina utilizatorii să le acceseze.

Odată infectat un calculator dintr-o rețea, malwareul încearcă să se răspândească în interiorul acesteia și să afecteze toate calculatoarele care comunică între ele.

Procesul de răspândire se realizează prin exploatarea unei vulnerabilități a sistemului de operare.

După infectarea cu malware și criptarea datelor de pe calculatoare, atacatorii solicită o plată de circa 300 dolari pentru decriptarea acestora.

Organizațiile și utilizatorii sunt sfătuiți să actualizeze la zi sistemele de operare și aplicațiile pe care le dețin, să blocheze porturile SMB (139, 445) în cadrul rețelei, să utilizeze un antivirus actualizat cu ultimele semnături, să manifeste atenție sporită la deschiderea fișierelor și linkurilor provenite din surse necunoscute / incerte și să realizeze periodic copii de siguranță pentru datele importante.

În eventualitatea infectării cu ransomware deconectați imediat de la rețea sistemele informatice afectate, dezinfectați sistemele compromise, restaurați fișierele compromise utilizând copiile de siguranță și nu plătiți sumele cerute de atacatori, deoarece nu există garanția recuperării datelor.

 

                                             

SORIN NICA

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 18 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 18, 2017 @ 6:57 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 7fy9zE to the field below: