Coroana de oțel și buzduganul regelui Ferdinand, la Muzeul de Istorie Suceava și la Muzeul Ion Irimescu Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Coroana de oțel și buzduganul regelui Ferdinand, la Muzeul de Istorie Suceava și la Muzeul Ion Irimescu Fălticeni

De    •   Publicat acum 1 an, 8 mai 2017   •   Fara comentarii

Muzeul Bucovinei din Suceava în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României organizează  la sediul Muzeului de Istorie expoziția temporară  Simboluri regale ale Marii Uniri,  al cărei vernisaj va avea loc în data de 10 mai ora 12.

În cadrul expoziției se vor afla două piese din categoria Tezaur, deținute de Muzeul Național de Istorie a României : coroana de oțel și buzduganul regelui Ferdinand.

Coroana de oțel a fost realizată pentru încoronarea Regelui Carol I, cu prilejul proclamării Regatului României la 10 mai 1881, fiind confecționată dintr-un fragment de tun turcesc capturat de armata română la Plevna.

Buzduganul regelui Ferdinand a fost cumpărat prin subscripție publică și dăruit de poporul român regelui Ferdinand la 10 mai 1920.

Realizat din argint, aur și pietre prețioase, cu rafinate scene alegorice ce simbolizează Unirea, buzduganul este pentru prima dată scos din Tezaurului României și expus publicului.

Expoziția mai cuprinde mărturii foto-documentare și piese de patrimoniu din colecțiile Muzeului Bucovinei referitoare la primul război mondial, vizite ale familiei regale în Bucovina, încoronarea regilor României la Alba Iulia și pavilionul Bucovinei la prima expoziție națională organizată după Marea Unire.

Pe 21 mai cele două piese de Tezaur vor fi expuse la Muzeul de Artă  Ion Irimescu  Fălticeni.

 

 

TEODOR PUȘCAȘU

Ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 8 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 8, 2017 @ 5:47 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string WSZCiB to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com