Artă vizuală la Muzeul Bucovinei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Artă vizuală la Muzeul Bucovinei

De    •   Publicat acum 1 an, 8 mai 2017   •   Fara comentarii

Pe lângă paginile de istorie autentică păstrate şi dezvăluite vizitatorilor, la Muzeul Bucovinei din Suceava mai puteţi sa vă desfătaţi, în această perioadă, cu câteva expoziţii de artă vizuală.

De la Garulo Garuli la artă vizuală contemporană

        Sub acest titlu găsiţi în sala tip mansardă, de la etajul doi, expoziţia „De la Garulo Garuli la artă vizuală contemporană” realizată de plasticienii (aşa cum citesc de pe afiş) de origine italiană: Angela Tomaselli, Mihaela Panaitescu, Daniela Frumuşeanu şi Charo Marin, sub egida „Ro.As.It” a Asociaţiei italienilor din România. Lucrările expuse sunt, aş putea spune, omotetii realizate între domenii de abordare vizuală diferită. Obiectele de vestimentaţie îşi găsesc reflexia în.dintr-un tablou. Veţi avea senzaţia unei armonii desăvârşite care îţi trezesc senzaţii dincolo de vizual.

 

R@cord plastic

       Pe holul de la etajul doi sunt expuse lucrările artiştilor plastici bucovineni, Iosif Csukat şi Tiberiu Cosova, un tandem în care lucrările realizate în plein air şi-au găsit o fericită aşezare pe simeze cu ocazia dublului eveniment realizat pe 4 mai a.c.: deschiderea expoziţiei „Acord” a celor doi plasticieni şi lansarea de carte „Analogii referenţiale”, publicată de Tiberiu Cosovan, în 2017, la Editura Muşatinii din Suceava. Autorul este foarte cunoscut mai ales în calitatea sa de publicist, de veritabil cronicar al evenimentelor culturale sucevene. Volumul face parte din ciclul publicistic „Efigii în filigran” cronicarul strângând între coperţi referinţe privind arta plastică bucovineană. Cartea poate fi achiziţionată de la Centrul Cultural „Bucovina”, iar tablourile rămân la dispozitia publicului.

 

Acuarelă Zum-Luluş

           La etajul întâi al Muzeului de Istorie poposeşte pe simeze grafica semnată de Ana-Maria Ovadiuc (AMO). Expoziţia adună lucrările dedicate ilustrării cărţii „Zum-Luluş – poezii pentru culcuş”, Ed. Lectora, în care Elena Răileanu îşi face debutul în poezie. Este o carte pentru copii în care ilustraţiile acompaniază lirica şi prin care se mai bifează încă un tandem reuşit în cultura bucovineană. Lucrările expuse sunt realizate în acuarelă şi surprind în imagini lumea inocenţei.

 

 

 

GABRIEL TODICĂ

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 8 mai 2017
 • de:
 • Ultima modificare: mai 8, 2017 @ 6:27 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string HR1qIK to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com